• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slastičarstvo» Obrazovanje»Trend porasta upisanih u smjer slastičarstvo se nastavlja

Trend porasta upisanih u smjer slastičarstvo se nastavlja

Mirjana Bošković Smrekar 19 srp 2021 Obrazovanje Leave a comment

Ove je godine u zanimanje slastičar upisano 215 učenika, dok je u zanimanje pomoćni kuhar i slastičar upisano 116 učenika.

Iz Ministarstva obrazovanja i znanosti dobili smo tablicu s podacima koliko je učenika ostvarilo pravo na upis u zanimanje slastičar i pomoćni kuhar i slastičar diljem Hrvatske te koliko je slobodnih mjesta ostalo za upise na jesenskom roku.

Prema tablici je vidljivo kako je ove godine u ovo slatko zanimanje upisano 215 učenika, od čega je, kao i prethodne godine, najviše upisanih u gradu Zagrebu, njih čak 32. Trend porasta za ovo zanimanje se nastavlja pa kao i prethodne godine trenutna brojka upisanih prelazi 200.

I ove se godine nastavlja porast broja učenika u zanimanju slastičar, dok je u zanimanju pomoćni kuhar i slastičar došlo do pada broja upisanih.

Što se tiče brojke upisanih u zanimanje pomoćni kuhar i slastičar, na ljetnom upisnom roku pravo upisa ostvarilo je 116 učenika, što ukazuje na pad u odnosu na prethodnu godinu kada je pravo upisa ostvarilo 135 učenika.

Budući da upisi još traju, odnosno da je za upise na jesenskom upisnom roku ostalo još 154 slobodna mjesta, preciznije 59 slobodnih mjesta za zanimanje slastičar te 95 slobodnih mjesta za zanimanje pomoćni kuhar i slastičar, konačni broj upisanih objavit ćemo po završetku postupka upisa.

Fotografija: Pexels

obrazovanje slastičarstvo srednje škole upisi 2021-07-19
Tags obrazovanje slastičarstvo srednje škole upisi

Autori

napisala : Mirjana Bošković Smrekar
Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.
Prethodni članak :

Alternativna slatka rješenja za vruće ljetne proslave: evo što pripremiti na plus 30

Sljedeći članak :

Posljedice poplave u Belgiji: stradala poznata tvornica čokolade

Povezani članci

Dodijeljenje medalje slastičarima i pekarima: završeno još jedno izdanje WorldSkills

Dodijeljenje medalje slastičarima i pekarima: završeno još jedno izdanje WorldSkills

Mirjana Bošković Smrekar 16 svi 2023
Danas počinje najveće natjecanje strukovnih škola u Hrvatskoj: evo što očekuje slastičare

Danas počinje najveće natjecanje strukovnih škola u Hrvatskoj: evo što očekuje slastičare

Mirjana Bošković Smrekar 10 svi 2023
Mali palačinka kup: kreativnim palačinkama i smoothijima do pobjede

Mali palačinka kup: kreativnim palačinkama i smoothijima do pobjede

Mirjana Bošković Smrekar 28 tra 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!