• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Torta od marakuje i kokosa

Torta od marakuje i kokosa

Slatkopedija 30 sij 2019 Recepti Leave a comment

Nakon dužeg vremena evo nam opet naše Nataše Kovačević Krpan sa svojim zdrav(ij)im receptima – danas nam donosi tortu od marakuje i kokosa bez glutena i šećera.

Sastojci
(za tortu promjera 20 cm)
Žele od marakuje
  • 150 g pirea od marakuje
  • 5 g želatine
  • 2 žlice ksilitola
Mousse od kokosa
  • 400 ml (1 konzerva) kokosovog mlijeka
  • 100 g ksilitola
  • 20 g kokosa
  • 14 g želatine
  • 200 ml slatkog vrhnja
Biskvit
  • 2 bjelanjka
  • 40 g ksilitola
  • 30 g bademovog brašna
  • 30 g ribanog kokosa
  • 50 g ksilitola u prahu
I još
  • ribani kokos
Priprema

Za žele pomiješajte želatinu u prahu s 2 žlice vode i ostavite da nabubri 10 minuta. Na laganoj vatri kuhajte marakuju i ksilitol dok se ksilitol ne otopi. Maknite smjesu s vatre te u vruće dodajte nabubrenu želatinu i miješajte dok se želatina u potpunosti ne otopi. Izlijte u okrugli kalup promjera 18 cm obložen folijom te dobro ohladite (ja zamrznem obično žele jer je onda lakše ga staviti u tortu)

Za biskvit pećnicu zagrijte na 180oC. Mikserom mutite bjelanjke i 40 g ksilitola u meki snijeg. Umiješajte špatulom bademovo brašno, ribani kokos i ksilitol u prahu. Miješajte lagano da ne izbijete sav zrak iz bjelanjaka. Istresite u kalup promjera 18 cm obložen papirom za pečenje, te pecite na 180oC cca 15 minuta. Biskvit ohladite.

Za mousse pomiješajte želatinu u prahu sa 6 žlica vode i ostavite da nabubri 10 minuta. Kokosovo mlijeko, ribani kokos i ksilitol kuhajte do vrenja. Procijedite te u vruće dodajte nabubrenu želatinu i miješajte dok se želatina u potpunosti ne otopi. Prekrijte prozirnom folijom te ohladite. Slatko vrhnje umutite u meki šlag te umiješajte u ohlađenu kremu.

Kalup za tortu promjera 20 cm obložite papirom za pečenje ili folijom. Na dno stavite biskvit, zatim pola kreme pa žele od marakuje te ostatak kreme. Ohladite u hladnjaku preko noći te ohlađeno ukrasite ribanim kokosom. (Ako želite oštre rubove kao što su na mojoj torti možete koristiti silikonski kalup u kojem slažete tortu naopačke. Na dno kalupa izlijete pola kreme, zatim žele od marakuje, ostatak kreme, te zatim u kremu utisnite biskvit. Tortu zatim stavite u zamrzivač preko noći. Ujutro ju izvadite iz zamrzivača te iz kalupa i pustite da odstoji na sobnoj temperature cca 2-3 sata).

Fotografija: Alica Bjeli Duduković

kokos marakuja Nataša Kovačević Krpan recept dana slatki recept torta zdrave slastice 2019-01-30
Tags kokos marakuja Nataša Kovačević Krpan recept dana slatki recept torta zdrave slastice

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Titula najboljih slastičara svijeta odlazi u Maleziju

Sljedeći članak :

Francesca Della Penna: “Inspiraciju za pripremu bezglutenskih slastica nalazim u talijanskoj kulturi”

Povezani članci

Doručak koji osvaja okusom i izgledom: evo jednostavnog recepta za pripremu

Doručak koji osvaja okusom i izgledom: evo jednostavnog recepta za pripremu

Slatkopedija 23 ruj 2023
Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Slatkopedija 20 ruj 2023
Breskve u glavnoj ulozi: isprobajte recept za kremastu tortu s ovim voćem

Breskve u glavnoj ulozi: isprobajte recept za kremastu tortu s ovim voćem

Slatkopedija 24 kol 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!