• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Novosti»Titula najboljih slastičara svijeta odlazi u Maleziju

Titula najboljih slastičara svijeta odlazi u Maleziju

Kate Bošković 29 sij 2019 Novosti Leave a comment

Na jučer završenom Svjetskom slastičarskom kupu pobjedu je odnijela ekipa iz Malezije.

Svjetski kup u slastičarstvu jučer je doživio veliku završnicu, a pobjeda je otišla u ruke ekipe iz Malezije, drugo mjesto pripalo je Japancima, dok su brončanu medalju zaslužili Talijani.

Tim Malezija

Malezijska se ekipa najbolje snašla u izazovima koji su bili postavljeni pred natjecatelje, a radilo se o izradi tri čokoladna deserta, tri zaleđena voćna deserta, petnaest identičnih deserta na tanjuru, jedne umjetničke skulpture napravljene od šećera, jedne umjetničke skulpture napravljene od čokolade te jedne napravljene od leda.

Tim Japan

Tako je zlatna medalja otišla u ruke Wei Loon Tan, Otto Taya i Ming Ai Loi, srebro su osvojili predstavnici Japana Fumiaki Ito, Mirai Nishiyama i Ryohei Oguma, dok je bronca pripala talijanskoj ekipi koju su činili Lorenzo Puca, Mattia Cortinovis i Andrea Restuccia.

Tim Italija

Među prvih deset našle su se još i Sjedinjene Američke Države, Ujedninjeno Kraljevstvo, Australija, Singapur, Belgija, Južna Koreja i Tajvan. Na posljednjem, 21. mjestu, smjestio se Brazil.

Pobjednici Svjetskog slastičarskog kupa

Podsjetimo, veliko finale Svjetskog kupa u slastičarstvu, koje je ove godine doživjelo svoje trideseto izdanje, održalo se u francuskom Lyonu, a na njemu su snage odmjerili predstavnici 21 zemlje koji su svoj nastup u završnici izborili na prethodno održanim natjecanjima u Aziji, Europi, Južnoj Americi i Africi.

Fotografije: Facebook stranica Coupe du Monde de la Pâtisserie

francuska italija japan lyon malezija međunarodno natjecanje natjecanje slatke vijesti svjetski slastičarski kup 2019-01-29
Tags francuska italija japan lyon malezija međunarodno natjecanje natjecanje slatke vijesti svjetski slastičarski kup

Autori

napisala : Kate Bošković
Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.
Prethodni članak :

Vruća čokolada s čilijem

Sljedeći članak :

Torta od marakuje i kokosa

Povezani članci

Bračke trešnje „ka suvo zlato“: pogledajte koliko košta kilogram trešanja

Bračke trešnje „ka suvo zlato“: pogledajte koliko košta kilogram trešanja

Mirjana Bošković Smrekar 08 lip 2023
Omiljena austrijska slastica s pogledom na Jadransko more: otvoren prvi Cafè Sacher izvan Austrije

Omiljena austrijska slastica s pogledom na Jadransko more: otvoren prvi Cafè Sacher izvan Austrije

Mirjana Bošković Smrekar 06 lip 2023
Omiljene čokoladice u novom pakiranju: plastika zamijenjena papirom

Omiljene čokoladice u novom pakiranju: plastika zamijenjena papirom

Mirjana Bošković Smrekar 05 lip 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!