Na jučer završenom Svjetskom slastičarskom kupu pobjedu je odnijela ekipa iz Malezije.
Svjetski kup u slastičarstvu jučer je doživio veliku završnicu, a pobjeda je otišla u ruke ekipe iz Malezije, drugo mjesto pripalo je Japancima, dok su brončanu medalju zaslužili Talijani.
![](http://www.slatkopedija.hr/wp-content/uploads/2019/01/svjetski_slasticarski_kup_malezija_2-900x600.jpg)
Malezijska se ekipa najbolje snašla u izazovima koji su bili postavljeni pred natjecatelje, a radilo se o izradi tri čokoladna deserta, tri zaleđena voćna deserta, petnaest identičnih deserta na tanjuru, jedne umjetničke skulpture napravljene od šećera, jedne umjetničke skulpture napravljene od čokolade te jedne napravljene od leda.
![](http://www.slatkopedija.hr/wp-content/uploads/2019/01/svjetski_slasticarski_kup_japan_1-600x900.jpg)
Tako je zlatna medalja otišla u ruke Wei Loon Tan, Otto Taya i Ming Ai Loi, srebro su osvojili predstavnici Japana Fumiaki Ito, Mirai Nishiyama i Ryohei Oguma, dok je bronca pripala talijanskoj ekipi koju su činili Lorenzo Puca, Mattia Cortinovis i Andrea Restuccia.
![](http://www.slatkopedija.hr/wp-content/uploads/2019/01/svjetski_slasticarski_kup_italija-900x600.jpg)
Među prvih deset našle su se još i Sjedinjene Američke Države, Ujedninjeno Kraljevstvo, Australija, Singapur, Belgija, Južna Koreja i Tajvan. Na posljednjem, 21. mjestu, smjestio se Brazil.
![](http://www.slatkopedija.hr/wp-content/uploads/2019/01/svjetski_slasticarski_kup_malezija-900x600.jpg)
Podsjetimo, veliko finale Svjetskog kupa u slastičarstvu, koje je ove godine doživjelo svoje trideseto izdanje, održalo se u francuskom Lyonu, a na njemu su snage odmjerili predstavnici 21 zemlje koji su svoj nastup u završnici izborili na prethodno održanim natjecanjima u Aziji, Europi, Južnoj Americi i Africi.
Fotografije: Facebook stranica Coupe du Monde de la Pâtisserie