Slatki doprinos akciji Korak u budućnost: za prve korake malog Ivana kolači stižu i iz Petrinje

Riva u Milni ove će nedjelje postati slatko mjesto na kojemu će se prodavati kolači s ciljem prikupljanja sredstava za liječenje malenog Ivana Gulišije koji boluje od cerebralne paralize.

Nakon što su prošlog vikenda na malonogometnom turniru prikupile sredstva u iznosu od preko 29.000 kuna, brojne udruge iz Milne nastavljaju humanitarnu akciju kojoj je cilj prikupiti sredstva za liječenje njihovog malog sumještanina Ivana Gulišije koji boluje od cerebralne paralize.

Tako će ove nedjelje, 28. ožujka, riva u Milni postati najslađe mjesto na kojemu će se prodavati kolači s ciljem prikupljanja preko potrebnih sredstava za prvi korak ovog hrabrog desetogodišnjaka.

Kako kažu organizatori ove akcije, moto nedjeljnog okupljanja je „ispeci i donesi ili pak kupi i zasladi se“. U svakom slučaju, dobrodošle su uplate na tekući račun IBAN: HR0823600003249543197 (Zagrebačka banka) Sanja Gulišija ili pak devizni račun IBAN: HR9823600003246298576,  SWIFT/BIC: ZABAHR2X (Zagrebačka banka) Sanja Gulišija.

Sama akcija u nedjelju počinje u 10 sati ujutro, a organizatori mole one koji žele donirati svoje kolače za prodaju da ih donesu na rivu u Milni otprilike pola sata prije početka akcije.

Inače, za ovu su akciju kolači stigli čak iz Petrinje. Predivna je to priča koja još jednom dokazuje kolika je moć slastica. Naime, kad su u Petrinju stigli kolači koje su Bračani napravili u sklopu svoje akcije „Za Petrinju na Braču“, Ana Schutt, glavna organizatorica te akcije dobila je fotografiju jedne zahvalne Petrinjanke koja je u rukama, i ne znajući, držala kuglof koji je pripremila upravo Ana. Ta nevjerojatna slučajnost povezala je Anu i stanovnicu Petrinje pa je Općina Milna prilikom odlaska bračkih vatrogasaca u Petrinju toj gospođi darovala pećnicu, a ona im se sada odužila poslavši paket suhih kolača kao svoj doprinos akciji za prvi korak malog Ivana.

Napomenimo na kraju da su ovu akciju organizirale udruge iz općine Milna: Udruga za mali nogomet Crvana, športsko društvo Milna, Amaterska udruga Servantes, Materinsko društvo, Hrvatska pučka prosvjeta Ložišće, te dobrovoljno vatrogasno društvo Milna.

Fotografije: Unsplash, Ana Schutt

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.