I u Petrinji će zamirisati dalmatinska spiza – nastavlja se akcija Bračana za pomoć žrtvama potresa

Nakon što je s Brača na potresom pogođena područja otišlo 500 kilograma kolača, akcija se nastavlja – i u Sisačko-moslovačkoj županiji zamirisat će dalmatinska spiza.

Sredinom prošlog mjeseca Bračani su sve ostavili bez riječi poslavši na potresom pogođena područja čak 500 kilograma kolača. Danas ponovno oduševljavaju jer njihova akcija nije završena – nastavljaju pomagati žrtvama potresa, ovaj put kuhanjem i izgradnjom jednog stambenog objekta.

S otoka će sutra s četiri kombija krenuti 12 volontera koji sa sobom nose više od 700 kilograma hrane, brojne slatke pakete za djecu, higijenske potrepštine, hranu za pse i mačke i brojne druge sitnice, kao i materijal za izgradnju jednog stambenog objekta kojeg će izgraditi članovi DVD-a Milna.

Tijekom subote i nedjelje na potresom pogođenim područjima širit će se mirisi dalmatinske spize jer će ovi volonteri pripremiti oko 500 obroka, od čega će po 200 u subotu i nedjelju biti podijeljeno na punktu u Sisku gdje hranu dijeli inicijativa Chef kuha doma, a 70 u Majskim Poljanama.

Volonteri će posjetiti i mjesta Strašnik, Dvor, Sela i Greda, otići će do vrtića Svete Marije Magdalene i do Udruge za djecu s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom te će i njima podijeliti slatke pakete.

Predvodnica ove incijative koja se realizira u dogovoru s Matom Jankovićem iz Chef kuha doma i zamjenicom gradonačelnika Gline, Brankom Bakšić Mitić, ponovno je Ana Schutt, koja je organizirala i akciju pečenja kolača.

Koordinatorice koje sudjeluju u akciji u svakoj bračkoj općini iste su kao i prošli put, a ovaj put uz općinu Milnu, financijskim su se donacijama pridružile i općine Nerežišća i Pućišća.

Bračka priča tako ide dalje, a nešto nam kaže da ni ovo neće biti kraj humanosti stanovnika ovog otoka.  

Fotografija: Pixabay

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.