Rum sladoled s komadićima čokolade i trešnje

Svaki dan je izvrsna prilika za isprobavanje novih recepata za sladoled i zato vam danas donosimo recept za rum sladoled s komadićima čokolade i trešnje koji je s nama podijelila Kristina Štriga.

Sastojci
Sladoled
  • 50 g bijele čokolade
  • 50 g tamne čokolade
  • 50 g trešanja
  • 400 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 500 ml vrhnja za šlag (35 % m.m.)
  • 2 rum šećera
Preljev
  • 100 g trešanja (u slučaju da nemate trešnje možete koristiti višnje ili borovnice)
  • 1 žlica gustina
Priprema
Sladoled

Nasjeckajte bijelu čokoladu, tamnu čokoladu i 50 g trešanja. Bijelu čokoladu otopite na pari, malo ohladite i sjedinite s kondenziranim mlijekom. Vrhnje za šlag miksajte sa rum šećerom dok ne postane pjenasto te uspijte mješavinu mlijeka i bijele čokolade. Lagano sjedinite te dvije smjese pomoću špatule. Trešnje i tamnu čokolade pažljivo umiješajte u tekuću smjesu sladoleda.

Prebacite u kutiju s poklopcem i ostavite u zamrzivaču sat vremena.

Preljev

Dok se sladoled hladi vi napravite preljev od trešanja (ili voća po izboru). Zakuhajte trešnje, kad zavru sklonite ih s vatre, usitnite štapnim mikserom i pomiješajte sa žlicom gustina. Vratite na vatru i pustite da vriju 5 minuta, sklonite s vatre i pustite da se ohladi.

Slaganje

Nakon sat vremena promiješajte sladoled vilicom te žlicom rasporedite preljev od trešanja. Vilicom prošarajte po sladoledu kako bi dobili swirl. Vratite sladoled u zamrzivač na minimalno 5 sati, najbolje preko noći.

Nekoliko minuta prije posluživanja izvadite sladoled iz zamrzivača kako bi dobili kremastu konzistenciju.

Fotografije: Kristina Štriga

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.