• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Rum sladoled s komadićima čokolade i trešnje

Rum sladoled s komadićima čokolade i trešnje

Slatkopedija 15 kol 2020 Recept dana Leave a comment

Svaki dan je izvrsna prilika za isprobavanje novih recepata za sladoled i zato vam danas donosimo recept za rum sladoled s komadićima čokolade i trešnje koji je s nama podijelila Kristina Štriga.

Sastojci
Sladoled
  • 50 g bijele čokolade
  • 50 g tamne čokolade
  • 50 g trešanja
  • 400 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 500 ml vrhnja za šlag (35 % m.m.)
  • 2 rum šećera
Preljev
  • 100 g trešanja (u slučaju da nemate trešnje možete koristiti višnje ili borovnice)
  • 1 žlica gustina
Priprema
Sladoled

Nasjeckajte bijelu čokoladu, tamnu čokoladu i 50 g trešanja. Bijelu čokoladu otopite na pari, malo ohladite i sjedinite s kondenziranim mlijekom. Vrhnje za šlag miksajte sa rum šećerom dok ne postane pjenasto te uspijte mješavinu mlijeka i bijele čokolade. Lagano sjedinite te dvije smjese pomoću špatule. Trešnje i tamnu čokolade pažljivo umiješajte u tekuću smjesu sladoleda.

Prebacite u kutiju s poklopcem i ostavite u zamrzivaču sat vremena.

Preljev

Dok se sladoled hladi vi napravite preljev od trešanja (ili voća po izboru). Zakuhajte trešnje, kad zavru sklonite ih s vatre, usitnite štapnim mikserom i pomiješajte sa žlicom gustina. Vratite na vatru i pustite da vriju 5 minuta, sklonite s vatre i pustite da se ohladi.

Slaganje

Nakon sat vremena promiješajte sladoled vilicom te žlicom rasporedite preljev od trešanja. Vilicom prošarajte po sladoledu kako bi dobili swirl. Vratite sladoled u zamrzivač na minimalno 5 sati, najbolje preko noći.

Nekoliko minuta prije posluživanja izvadite sladoled iz zamrzivača kako bi dobili kremastu konzistenciju.

Fotografije: Kristina Štriga

čokolada kristina štriga recept dana rum sladoled slatki recept trešnje 2020-08-15
Tags čokolada kristina štriga recept dana rum sladoled slatki recept trešnje

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Akcija #recimoimhvala: malo riječko vjenčanje zasladit će Jasmina Šehić i tim slastičarnice Zvončarnica

Sljedeći članak :

Smrznuti jogurt s borovnicama

Povezani članci

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022
Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Slatkopedija 30 stu 2021
Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Slatkopedija 01 srp 2021

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!