Akcija #recimoimhvala: malo riječko vjenčanje zasladit će Jasmina Šehović i tim slastičarnice Zvončarnica

I riječka slastičarnica Zvončarnica odlučila je sudjelovati u našoj akciji #recimoimhvala te će zasladiti svadbu do 50 uzvanika nekoj od riječkih mladenki.

Prije dvije i pol godine riječka je slastičarnica Zvončarnica otvorila svoja vrata ljubiteljima slastica, unatoč svim preprekama koje su se vlasnici Jasmini Šehović našle na putu: „Oduvijek je postojala želja da budem sam svoj gazda i da ne moram sputavati svoju kreativnost i raditi kolače razno raznih okusa i kombinacija. Nakon dvije i pol godine teškog rada na projektu uspjela sam napraviti svoju malu slatku oazu.“

Inspiracija za izgled ove slastičarnice došla je sasvim spontano, a za to su zaslužne dvije arhitektice Lada i Borka koje su osmislile cjelokupan dizajn loga, same unutrašnjosti slastičarnice, kao i naziv.

Kako je za riječki kraj fašničko doba posebno, Jasmina za tu prigodu svojim posjetiteljima nudi i posebnu slasticu. „Mi u Rijeci ,kao i okolna mjesta, živimo za ‘peto’ godišnje doba, a to su maškare.  Tada su naši Halubajski zvončari najpoželjniji u svim povorkama. Proglašeni su kulturnim nematrijalnim dobrom pod zaštitom UNESCO-a i ponos su našeg kraja, ako ne i cijele Hrvatske. Tako u zimsko doba u ponudi imamo kolač pod nazivom Halubajski presnac koji se tradicionalno jede za vrijeme posta.“  –  kaže nam Jasmina.

Broj svadbenih torti koji je do sada izradila ne zna, ali kaže, svaka joj je torta novi izazov.

„Iako su sve moje torte više manje moussevi, oduševljenje su mi i dummy cake torte, kako meni, tako, primijetila sam, i mladencima, ali i konobarima. Hvala onome tko izmisli i to. Svaka vjenčana torta ima svoju priču, svakoj se posvetim 110 posto.  Trenutno mi je najdraža, od mnogih koje sam napravila, torta za našu medicinsku sestru i njenog vatrogasca koji su stupili u brak u vrijeme Covida_19. Simpatična dva covida s maskom i hidrantom, otkačena i smiješna, baš onakvi kakvi su i njih dvoje. Dok se stvarala ta torta nismo ni mislile da će izazvati toliku medijsku pozornost te da će je objaviti dosta medija .“ – osvrnula se na svoj rad.

Budući da mladenci često kada dođu na dogovor ni sami ne znaju što žele od okusa tu su Jasmina i njen tim koji im, uz degustaciju i savjete pomognu da donesu odluku. U većini slučajeva odaberu čokoladni okus.  Što se dekoracije tiče tu je situacija drugačija. Mladenke uglavnom dođu sa svojim željama koje se tim ove slastičarnice trudi u potpunosti ispoštovati.

Kako i sama u obitelji ima medicinsku sestru te zna da im posao nije lagan, veseli ju što će moći uljepšati manje svadbeno veselje tortom za do 50 uzvanika. „Medicinsko osoblje trebamo čuvati kao kap vode na dlanu, a  ovo je, ja mislim, najmanje što im možemo dati.“ – na kraju zaključuje Jasmina.

Fotografije: Slastičarnica Zvončarnica

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.