Recept s potpisom Suzane Kvesić: Brownies

Naša suradnica Suzana Kvesić, koja nam u Školi slastičarstva donosi tajne pripreme raznih slastica, danas s nama u sklopu našeg izazova #cokoladomprotivkorone dijeli recept za browniese.

Sastojci
  • 350 g tamne čokolade (55 %)
  • 250 g maslaca
  • 3 jaja
  • 2 žumanjka
  • 230 g šećera
  • 120 g glatkog brašna
  • ½ male žlice praška za pecivo
  • malo soli
I još (po želji)
  • mljeveni lješnjaci ili bademi
  • krupna sol
Priprema

Najprije u jednu posudu stavite čokoladu i maslac pa topite na pari.

Jaja, žumanjke i šećer miksajte uz pomoć miksera, ali pazite da ih ne miksate predugo, već samo dok se smjesa zapjeni i otopi šećer.

U umućena jaja, uz lagano miješanje, dodajte otopljenu čokoladu i maslac, pa na samom kraju umiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Izlijte u kalup veličine oko 20 x 30 cm.

Po kolaču prije pečenja, po želji, pospite mljevene lješnjake, bademe ili krupnu sol.

Sol čokoladnim kolačima daje posebne čari.

Peći u pećnici na 180 stupnjeva oko 25 minuta. Pečenje kolača možete skratiti ili produžiti, ovisno kakva je jačina vaše pećnice.

Jako je bitno da brownie tokom pečenja ne isušite. U trenutku kad brownies vadite iz pećnice on se još uvijek giba i izgleda kao da nije pečen, ali nemojte da vas to zavara, jer u tome i jest tajna sočnosti. Na sobnoj temperaturi, zbog velike količine čokolade, kolač će se stegnuti i spreman je za posluživanje.

Najbolje je poslužiti uz neki sladoled ili kremu od vanilije.

Fotografije: Suzana Kvesić

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.