Pita sa sirom i breskvama

Gracijela Došen s bloga Slatki začin kreirala je recept za pitu sa sirom i breskvama, pravu osvježavajuću ljetnu poslasticu.

Sastojci:
Prhko tijesto:
  • 300 g glatkog brašna
  • 200 g maslaca sobne temperature
  • 100 g šećera
  • 3 žumanjka
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 2 žlice kiselog vrhnja
Nadjev:
  • 250 g svježeg sira
  • 250 g mascarponea
  • 2 jaja
  • 2 žlice ruma
  • 2 žlice šećera
  • 2 breskve (ili 4 polovice iz kompota)
Ostalo:
  • 1 kocka (pola) gotovog lisnatog tijesta
  • šećer u prahu za posipanje

 

Priprema:

Od navedenih sastojaka zamijesiti glatko prhko tijesto. Oblikovati ga u kuglu te zamotati u prozirnu foliju. Ostaviti ga u hladnjaku sat vremena.

Za to vrijeme pripremiti nadjev: pomiješati sve sastojke i dodati sitno narezane breskve.

U kalup utisnuti tijesto i nanijeti nadjev.

Razvaljati lisnato tijesto te ga narezati na trake. Posložiti ih preko nadjeva.

Peći 35 minuta na 200 stupnjeva (vrijeme pečenja ovisit će o pećnici i debljini na koje ste razvaljali lisnato tijesto). Čim lisnato porumeni kolač je gotov.

Posuti šećerom u prahu.

Fotografije: Slatki začin

Ispis
Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.