• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Originalna osječka knedla

Originalna osječka knedla

Slatkopedija 23 kol 2017 Recept dana Leave a comment

Šljive su zrele i pravo je vrijeme za knedle sa šljivama! Ova originalna osječka knedla dio je gastronomske povijesti koju Turistička zajednica grada Osijeka oživljava u suradnji s Ugostiteljsko-turističkom školom. Profesor kuharstva Ivan Kelava osuvremenio je tradicionalni recept s okusima Slavonije poput maka i oraha.

 

Sastojci (za 10 knedli)
Krumpirovo tijesto:
  • 750 g kuhanog protisnutog krumpira
  • 150 g glatkog brašna
  • 150 g oštrog brašna
  • 30 g oraha
  • 25 g maka
  • 40 g šećera
  • 10 g soli
  • 1 jaje
  • 2 g cimeta
  • 10 kom šljiva
  • pekmez od šljiva
Omotač:
  • 50 g maslaca
  • 40 g krušnih mrvica
  • 10 g maka
  • 10 g oraha
  • 40 g šećera
  • cimet – po želji
Priprema

Skuhajte krumpir, protisnite ga i ohladite. Dodajte oštro i glatko brašno, orahe, mak, šećer, sol, jaje i cimet. Mijesite tijesto dok ne postane kompaktno. Od smjese oblikujte kuglice i u njih utisnite otkoštenu šljivu punjenu pekmezom od šljiva. Knedle kuhajte u kipućoj vodi.

Na maslacu popržite krušne mrvice, orahe, mak, šećer, cimet i u smjesu uvaljajte kuhane knedle. Knedle poslužite s kiselim vrhnjem i domaćim pekmezom od šljiva.

Fotografija: Turistička zajednica grada Osijeka

[print_link]

ivan kelava knedle sa šljivama ljetni recepti ljeto naše slastice osijek osječke knedle recept dana sezonski recepti slatki recept šljive tradicija 2017-08-23
Tags ivan kelava knedle sa šljivama ljetni recepti ljeto naše slastice osijek osječke knedle recept dana sezonski recepti slatki recept šljive tradicija

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Korisni savjeti za izradu prhkog tijesta

Sljedeći članak :

Brašno – ključna namirnica u pripremi slastica

Povezani članci

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022
Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Slatkopedija 30 stu 2021
Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Slatkopedija 01 srp 2021

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!