Odbrojavanje do Uskrsa na Slatkopediji: Najslađi kraj odbrojavanja uz paket TAMAN čokolada

Kako završiti ovo Odbrojavanje do Uskrsa nego slatko? Zadnji dan darivanja rezerviran je za bogati čokoladni paket brenda TAMAN Artisan Chocolates.

Čokolade brenda TAMAN Artisan Chocolates već su dobro poznate našim čitateljima jer smo već više puta pisali o brojnim nagradama koje su osvojili, kao i o njihovim novim bean to bar čokoladama. Iako je njihova slatka priča krenula prije šest godina kada su registrirali svoju manufakturu „Malo i slatko“, odnosno prije pet godina kada su se prve čokolade njihovog brenda TAMAN Artisan Chocolates pojavile na policama trgovina, pravi početak dogodio se prije više od deset godina na pariškom sajmu Salon du Chocolat.

Naime, 2009. su gotovo slučajno posjetili taj najveći svjetski sajam čokolade te su se, susrevši se s vrhunskim čokoladama i uočivši razliku između takvih čokolada i onih koji su do tada susretali u ponudi supermarketa, zaljubili u „fine flavor čokolade“ i praline.

Sljedećih pet godina proveli su na edukacijama, tečajevima, u školama i na master classovima te su tek nakon stjecanja dovoljnog znanja odlučili plasirati svoje čokolade na tržište.

„Prvo smo krenuli s artizanskim čokolatijerstvom i autorskim recepturama gourmet čokolada i pralina s kojima smo u zadnje 4 godine dobili čak 17 priznanja londonske Academy of Chocolate, vodeće neovisne udruge za promociju i evaluaciju fine-chocolate proizvoda.“ – kažu nam vlasnici ovog brenda Stiv Kahlina i Sanja Vladović, ponosno ističući da su prošle godine pokrenuli vlastitu proizvodnju čokolade iz zrna rijetkih vrsta finog kakaovca, tzv. specialty bean to bar čokolade, koje proizvode u limitiranim nano serijama.

„Naziv branda TAMAN odabrali smo zbog povezanosti s bojom kakaa i čokolade, no ime se ponajviše odnosi na izraz „tàmān“ koji označava savršenu mjeru, čemu težimo prilikom stvaranja svojih proizvoda. Svi proizvodi izrađuju se ručno i u vrlo malim serijama, što im prije svega omogućava kreativnost, ali i kako bi se osigurala svježina svakog od proizvoda. U proizvodnji koristimo samo one namirnice koje mogu osigurati najvišu kvalitetu proizvoda.“ – objašnjavaju nam zašto je TAMAN baš taman.

Trenutno se u ponudi ovog brenda nalazi nekoliko vrsta proizvoda: bean to bar čokolade kontroliranog podrijetla  (čokolade se proizvode u nano serijama periodično, ovisno o dostupnosti kakaa); gourmet čokolade s dodacima – 8 jedinstvenih kombinacija okusa, od kojih su 5 nositelji međunarodnih priznanja; čokolade na žličici za vrući napitak – 3 različite kombinacije okusa; praline – jedinstvene recepture u kojima se koriste isključivo prirodni, vrhunski sastojci i isključivo prirodne boje za dekoriranje, a od kojih su čak 11 nositelji međunarodnih priznanja. Tu su i personalizirani proizvodi sukladno željama klijenata, bilo da je riječ o poslovnim darovima, bombonjerama za vjenčanja i slične svečane prigode ili pak private labels proizvodima koje osmišljavaju za druge.

Njihova je posebnost što uz proizvode nude i edukativne radionice za građanstvo te savjetovanja za tvrtke i osposobljavanje osoblja, a od nedavno organiziraju i besplatne virtualne vođene degustacije čokolada koje su dostupne za sve zainteresirane koji žele naučiti više o čokoladi.

Cijelu ovu slatku priču zajedno je izgradio jedan ludi zaljubljeni par – Stiv Kahlina, suosnivač i čokolatijer koji vodi čitav proizvodni proces, od kreiranja autorskih receptura do ručne proizvodnje čokolada te kojem u proizvodnji asistira jedna kolegica te Sanja Vladović, suosnivačina i certificirana kušačica čokolade koja pruža stručnu savjetodavnu podršku i sudjeluje u vođenju edukativnih radionica.

Zadnji dobitnik u našem prigodnom darivanju „Odbrojavanje do Uskrsa na Slatkopediji“ će se, zahvaljujući Stivu i Sanji i njihovom brendu lijepo zasladiti uz bogatu nagradu koja se sastoji od kompletnog paketa njihovih gourmet čokolada (8) i čokolada na žličici (3) za topli napitak, inače dostupnih u maloprodaji. Kako nam opisuju vlasnici ovog brenda, „čokolade su jedinstvena kombinacija okusa proizvedene od blendova vrhunskih kuverturnih čokolada te sjedinjene s visokokvalitetnim namirnicama kao što su čista prirodna esencijalna ulja i ekološki uzgojeni začini. Izrađene su ručno, u malim serijama, a svaka čokolada donosi jedinstvenu i uzbudljivu kombinaciju okusa, teksture, mirisa i boja.“

Ako želite da sve ove čokolade stignu na vašu adresu, napišite nam u komentarima naših objava na društvenim mrežama koja vam je najveća želja povodom ovih blagdana – za vas, za vaše bližnje, za Hrvatsku, za svijet… Onu želju koja nam se najviše svidi nagradit ćemo ovim paketom.

Darivanje je i ovaj put ograničeno na područje Republike Hrvatske, istovremeno traje na Facebooku i Instagramu, a ime zadnjeg dobitnika u ovom Odbrojavanju objavit ćemo sutra u komentarima naših objava na društvenim mrežama.

Fotografija: TAMAN Artisan Chocolates

U suradnji s TAMAN Artisan Chocolates

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.