Nutella pita

Lidija Osmak s bloga Gurmanka za danas nam je pripremila vrlo jednostavni pita u kojemu je Nutella dobila ulogu nadjeva.

Sastojci
(za kalup promjera 22 cm)
Prhko tijesto
  • 150 g oštrog brašna
  • 150 g glatkog brašna
  • 200 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 2 žumanjka
Nadjev
  • 5 žlica Nutelle
Priprema

Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto, a ako vam je smjesa presuha dodajte žlicu hladne vode.

Zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite 30 minuta u hladnjaku.

Kada je tijesto odstajalo, polovicu tanko razvaljajte i njime obložite plitki kalup za tart, a rubove možete po želji i ukrasiti. Drugu polovicu možete kasnije koristiti za izradu ukrasa.

Stavite ga u hladnjak na 15 minuta da se malo zamrzne da se kod pečenja rubovi tarta ne rastope.

Nutellu blago omekšajte u mikrovalnoj pećnici i njome premažite podlogu od tijesta.

Od ostatka tijesta napravite mrežu za crostatu ili ukrase po vlastitoj želji.

Prekrijte je folijom i pecite na 170°C oko 30 minuta, zatim pojačajte pećnicu na 200°C, skinite foliju i pecite još 10 minuta dok ne dobije lijepu boju!

Fotografija: Gurmanka

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.