• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Nikad dosta vitamina „Č“: dvostruka doza čokolade u sočnoj piti

Nikad dosta vitamina „Č“: dvostruka doza čokolade u sočnoj piti

Slatkopedija 19 stu 2020 Recept dana Leave a comment

Da nam četvrtak, koji mnogima nakon jučerašnjeg praznika djeluje kao ponedjeljak, bude slađi pobrinula se Anamarija Habuš s bloga Mrvice sa stola.

Sastojci
Prvo tijesto
  • 100 g šećera
  • 1 jaje
  • 100 g maslaca/margarina
  • 60 g tostiranih mljevenih lješnjaka
  • 100 g oštrog brašna
Drugo tijesto
  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 150 g maslaca/margarina
  • 100 g čokolade
  • 1 žlica oštrog brašna
Čokoladna glazura
  • 60 g maslaca/margarina
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 3 žlice mlijeka
Priprema
Prvo tijesto

Pjenasto umutite šećer i jaje, zatim dodajte margarin, lješnjake i brašno. Manji kalup (20 × 30 cm) premažite margarinom, pospite brašnom i u njega rasporedite tijesto. Pecite na 180°C 10 minuta.

Drugo tijesto

Umutite žumanjke sa šećerom, dodajte margarin, otopljenu čokoladu, brašno i na kraju snijeg od bjelanjaka. Na pola pečeno prvo tijesto stavite drugu smjesu, pećnicu smanjite na 150°C pa pecite 50 minuta.

Glazura

Ohlađeni kolač prelijete čokoladnom glazurom – na pari otopite margarin i čokoladu te dodajte mlijeko.

Fotografije: Mrvice sa stola

anamarija habuš čokolada čokolada pita glazura mrvice sa stola recept dana slatki recept 2020-11-19
Tags anamarija habuš čokolada čokolada pita glazura mrvice sa stola recept dana slatki recept

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Odbrojavanje do Adventa na Slatkopediji: sladimo vam dan uz krem med Bošković

Sljedeći članak :

Okusi Srednje i Južne Amerike u pločicama bean-to-bar čokolada TAMAN artisan chocolates

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!