Nikad dosta vitamina „Č“: dvostruka doza čokolade u sočnoj piti

Da nam četvrtak, koji mnogima nakon jučerašnjeg praznika djeluje kao ponedjeljak, bude slađi pobrinula se Anamarija Habuš s bloga Mrvice sa stola.

Sastojci
Prvo tijesto
  • 100 g šećera
  • 1 jaje
  • 100 g maslaca/margarina
  • 60 g tostiranih mljevenih lješnjaka
  • 100 g oštrog brašna
Drugo tijesto
  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 150 g maslaca/margarina
  • 100 g čokolade
  • 1 žlica oštrog brašna
Čokoladna glazura
  • 60 g maslaca/margarina
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 3 žlice mlijeka
Priprema
Prvo tijesto

Pjenasto umutite šećer i jaje, zatim dodajte margarin, lješnjake i brašno. Manji kalup (20 × 30 cm) premažite margarinom, pospite brašnom i u njega rasporedite tijesto. Pecite na 180°C 10 minuta.

Drugo tijesto

Umutite žumanjke sa šećerom, dodajte margarin, otopljenu čokoladu, brašno i na kraju snijeg od bjelanjaka. Na pola pečeno prvo tijesto stavite drugu smjesu, pećnicu smanjite na 150°C pa pecite 50 minuta.

Glazura

Ohlađeni kolač prelijete čokoladnom glazurom – na pari otopite margarin i čokoladu te dodajte mlijeko.

Fotografije: Mrvice sa stola

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.