• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Naranča cheeesecake s cimetom

Naranča cheeesecake s cimetom

Slatkopedija 04 sij 2018 Recept dana Leave a comment

Mirisnu kombinaciju naranče i cimeta u cheesecakeu je spojila Karla Kovačić s bloga Sweet life by Karla.

Sastojci
Podloga
  • 130 g Digestive keksa
  • 2 žlice šećera
  • ½ žličice cimeta
  • 60 g otopljenog maslaca
Cheesecake krema
  • 770 g krem sira, sobne temperature
  • 50 g šećera
  • 150 g smeđeg šećera
  • 1,5 žličica vanilija ekstrakta
  • 3 velika jaja, sobne temperature
  • 320 g marmelade od naranče/kruške/jabuke
  • 1 žličica cimeta
  • ¼ žličice muškatnog oraščića
Priprema

Dno kalupa promjera 18-20 cm obložite papirom za pečenje. Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva. Sitno sameljite Digestive kekse pa ih pomiješajte sa šećerom i cimetom. Otopljeni maslac rukom dobro pomiješajte sa svim pa smjesu ravnomjerno rasporedite po dnu kalupa. Žlicom poravnajte sve još jednom od sredine prema kraju pa stavite kalup u pećnicu i pecite podlogu 10 minuta.

Kada je gotova, temperaturu smanjite na 160 stupnjeva i kalup prebacite u hladnjak da se ohladi prije stavljanja kreme. Kada se malo ohladi kalup dobro obložite aluminijskom folijom kako bi spriječila ulazak vode u kalup tijekom pečenja.

Za kremu u velikoj posudi miksajte sir dok ne postane kremast. Zatim mu dodajte i šećer, pritom stalno miksajući dok se sve dobro ne poveže. Dodajte ekstrakt vanilije i postepeno jaja. Kada se sve povezalo na samom kraju u smjesu dodajte marmeladu i začine pa sve još jednom dobro izmiksajte kako ne bi ostalo grudica. Smjesu izlijte preko pečene podloge u kalup koji ste prethodno stavili u veću posudu za pečenje. Stavite sve u pećnicu prije ulijevanja vode u veći kalup. Zatim ulijte mlaku vodu do pola visine kalupa od cheesecakea. Pecite u zagrijanoj pećnici na 160 stupnjeva, 50 minuta, malo duže ako koristite kalup od 18cm. Nakon toga ugasite pećnicu i ostavite sve da se „peče“ još sat vremena.

Kada prođe sat vremena, cheesecake će se tresti kao puding, ali tijekom procesa hlađenja će očvrsnuti. Prvo ga ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi pa ga prebacite u hladnjak još minimalno 3 sata. Nakon toga odvojite cheesecake nožem od rubova kalupa pa ga dekorirajte po želji.

Fotografije: Sweet life by Karla

[print_link]

blog cheesecake cimet karla kovačić naranča recept dana slatki recept sweet life by karla 2018-01-04
Tags blog cheesecake cimet karla kovačić naranča recept dana slatki recept sweet life by karla

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Upotreba alkoholnih pića pri izradi slastica

Sljedeći članak :

Osnovan Cook Club Osijek s ciljem oživljavanja slavonske gastronomske scene

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!