Najslađi uskršnji cupcakesi: zasladite se ovim neodoljivim slasticama od mrkve

Inga i Lily Bašić s bloga Feeding art nam danas donose još jedan recept kao stvoren za Uskrs – neodoljive cupcakese od mrkve.

Sastojci
(za 12 komada)
Tijesto
  • 300 g mrkve
  • 1 bio naranča
  • 120 g mekog maslaca
  • 110 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 2 jaja (M)
  • 135 g glatkog brašna
  • 2 male žlice praška za pecivo
  • 75 g mljevenih badema
  • 75 ml mlijeka
Frosting od svježeg sira
  • 125 g mekog maslaca
  • 75 g šećera u prahu
  • 250 g svježeg kremastog sira
  • 3 male žlice slatkog vrhnja
  • 1 velika žlica soka od naranče
I još (za dekoraciju)
  • 12 mrkvica od marcipana ili fondanta
Priprema
Tijesto

Mrkvu oguliti i na sitno naribati. Naranču oprati vrućom vodom, naribati koricu. Maslac s koricom od naranče  4-5 minuta kremasto izmiksati. Dodati šećer, vanilin šećer i sol i dalje 4-5 minuta miksati. Dodati jedno po jedno jaje, svako mutiti ca.1 minutu. Brašno prosijati s praškom za pecivo i zajedno s mljevenim bademima, naribanom mrkvom i mlijekom dodati masi od maslaca i jaja. Miješati dok ne dobijete jednoličnu, glatku masu. Rasporedite košarice od papira za muffine po kalupu za pečenje muffina. U svako udubljenje staviti dvije košarice. Raspodijelite tijesto po košaricama. U prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C peći ca. 25-30 minuta. Ostaviti da se potpuno ohlade.

Frosting od svježeg sira

Maslac kratko miksati. Dodati prosijani šećer u prahu i zajedno sa svježim sirom, slatkim vrhnjem i sokom od naranče sjediniti u glatku kremu. Koristite slastičarsku vrećicu kako bi što ljepše i dekorativnije raspodijelili kremu po kolačićima.

Po želji dekorirati cupcakese s mrkvicama od marcipana ili fondanta.

Fotografija: Feeding Art

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.