Odbrojavanje do Uskrsa na Slatkopediji: Od Ekipe za ekipu – kombuche čekaju svoje nove vlasnike

Čak tri sretna dobitnika imat će priliku isprobati četiri odlična okusa kombuche, osvježajućeg pića koje je osvojilo Australiju, a na naše ga je tržište dovela – Ekipa.

Mario, Almira, Roko, Maja, Zdravko i Ivona – ovih šestero mladih ljudi dijele svoje priče i uspomene još od malih nogu. Oni su  – ekipa. Ne čudi stoga da su početkom prošle godine, one koju bi mnogi rado zaboravili, stvorili svoj brend jednostavnog naziva Ekipa. „Nazvali smo se Ekipa jer jednostavno to smo, mi smo ekipa čija je misija oživjeti tradicionalno fermentirano piće za dijeljenje i uživanje s obitelji i prijateljima. Piće koje je za ekipu napravila ekipa.“

Tradicionalno piće o kojemu pričaju je kombucha, osvježavajući fermentirani čaj čija je najveća prednost pospješivanje probavnog sustava, a samim time i podizanje imuniteta jer je ovo piće bogato polifenolima, organskim kiselinama, probiotskim bakterijama te vitaminima B skupine, a uz to sadrži nizak udio šećera od samo 3g/100ml. Kombucha je nepasterizirano, „živo“ piće, u koje se ne dodaju konzervansi, umjetna sladila, niti aditivi, a sve boje i okusi su 100 % iz prirode pa je pogodna za vegane i osobe osjetljive na gluten, a odlična za gašenje žeđi, uz obrok, nakon treninga ili u koktelima.

Prvi je na ideju stvaranja ovog proizvoda došao Mario. Naime, on je živio i radio u Australiji, zemlji u kojoj je kombucha popularna alternativa zaslađenim bezalkoholnim pićima te je neprestano pričao svojim prijateljima o tomu, a prilikom posjeta Australiji, ovim pićem oduševili su se i Zdravko i Ivona. „Tada se počela rađati ideja o Marijevom povratku i Almirinom dolasku u Hrvatsku te pokretanju proizvodnje, kako bi domaće tržište upoznalo piće koje je u Australiji, na Dalekom Istoku, u SAD-u i po zapadnoj Europi već postalo hit.“ – objašnjavaju nam kako je nastalo piće u čijoj proizvodnji, prodaji, dostavi, ali i svim ostalim obvezama svi podjednako sudjeluju. 

Danas u ponudi imaju četiri okusa: Classic, Bazga, Bobičasto voće te Đumbir i kurkuma.

Classic je originalnog reskog okusa čaja, pogodan za iskusne poznavatelje kombuche, ali i poneki novak će se također pronaći u ovoj recepturi, dok bazga pruža onaj poznati okus proljeća tijekom cijele godine. Bobičasto voće je lagana voćna kombucha s dodatkom mirisnih bobica, a đumbir i kurkuma čine pikanteriju u bočici.

Za naše darivanje Ekipa je složila čak tri paketa sa sva četiri okusa. Tako će čak troje naših sretnih čitatelja dobiti priliku isprobati ovo osvježavajuće piće. Sve što trebate napraviti je u komentaru naših objava na Facebooku i/ili Instagramu napisati na kojoj biste plaži najradije uživali u ispijanju kombuche.

Lokacije koje nas osvoje nagradit ćemo ovim paketom osvježenja. Tko su sretni dobitnici s područja Republike Hrvatske saznate ćete sutra u komentarima naših objava na društvenim mrežama.

Fotografije: Ekipa

U suradnji s Ekipa

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.