Odbrojavanje do Uskrsa na Slatkopediji: Fru Chef vam daruje jedinstveni proizvod na svjetskom tržištu

Prvi dan našeg odbrojavanja do Uskrsa obilježit će brend Fru Chef, koji vam, među ostalim donosi jedinstveni proizvod na svijetu – košarice od voćne kože.

Slastice nastale dehidracijom od cjelovitog voća i orašastih proizvoda – voćne grickalice, voćne košarice i voćne mrvice mnogima su u Hrvatskoj do prije nekoliko godina bile potpuno strane. No, priča se promijenila 2018. kada je Jelena Gadže u svom poduzeću Fru Chef pokrenula proizvodnju upravo ovih proizvoda. Njezino zanimanje za slastice od sušenog voća razvilo se za vrijeme pisanja doktorata na šipku, kada se susrela sa slasticama od murve ili duda koje joj je komentor donosio iz Turske. Istraživanjem je otkrila kako se rade, a iz prvotne je recepture izbacila sve šećere i škrob i krenula samo sa sokom od voća. Iako je prvo probala sa šipkom, zbog nedostatka pulpe on se nije pokazao kao dobar izbor, ali zato jabuka jest. Metodom pokušaja i promašaja Jelena je razvila proizvod u željenom obliku, s postojanim okusom.

Iako su ovakvi proizvodi od voća već postojali na tržištu, Jelenina je posebnost u tomu što pri pripremi rabi cjelovito voće i orašaste plodove te ne koristi zgušnjivače i šećere. Također, za razliku od postojećih, njezini se proizvodi razlikuju i oblikom – umjesto tankih i dugačkih trakica Jelenini Moonsi su okruli i mali, kao stvoreni za jedan zalogaj.

Uz njih, razvila je i košarice od voćne kože koje su jedinstven proizvod u svijetu: „Nitko ih osim mene ne proizvodi. Proces razvoja tog proizvoda trajao je nekoliko godina. Uglavnom sam to radila iz kućne radinosti i darivala dragim ljudima. Uživala sam što im se sviđa i što svi pitaju što je to jer se nisu susreli s nečim takvim.“ – priča nam Jelena, koja je svoju tvrtku pokrenula na nagovor svog mentora iz Turske.

Danas je ponosna na svoje slastice proizvedene dehidracijom pulpe od cjelovitog voća i orašastih plodova, koje se proizvode ručno u malim serijama zbog čega su vidljive male razlike u boji i obliku među proizvodima. Također, zahvaljujući činjenici da radi bez dodatnih zaslađivača, slatkoća njezinih proizvoda ovisi o slatkoći voća.

„U svom asortimanu od gotovih proizvoda imamo Fruit Moonse, čips i orašasti miks, a ostali proizvodi su poluproizvodi, pogodni za daljnju doradu prije konzumacije (mrvice, pokrivke i košarice).Trenutno u ponudi imamo spremna 4 okusa: jabuka s lješnjacima, jabuka s cimetom i lješnjacima, jabuka s pandanom i lješnjacima i šljiva s lješnjacima. Rok trajanja je 12 mjeseci. Proizvodi ne zahtijevaju posebne uvjete čuvanja već se čuvaju na sobnoj temperaturi.
Ne sadrže nikakve aditive niti konzervanse. Slatkoća ovisi o vrsti voća, u ovom slučaju o sorti jabuke ili šljive. Svi proizvodi su bez dodanog šećera, masti, konzervansa, aditiva ili umjetnih bojila, bez glutena, bez laktoze te su samim time i veganski proizvodi. Kao takvi namijenjeni su ljudima koji paze na prehranu, koji imaju alergije na gluten, dijabetičari,  sportaši, zaposleni..“ – predstavlja nam svoju ponudu Jelena, koja je, uz podršku obitelji, izgradila ovaj brend.

I vi ćete naravno imati priliku osvojiti posebne proizvode iz ponude Fru Chefa: „Poklon paket se sastoji se od jednog pakiranja voćne kože Fruit Moonsa od pandana,  jednog pakiranja košarica od jabuke s lješnjacima i mrvica Fruups.“ – otkiva Jelena.

Voćna koža Fruit Moons je savršena voćna grickalica promjera cca 3 cm i debljine 2-3 mm koja predstavlja kvalitetan i zdrav međuobrok, a kako biste ju mogli čuvati dolaze u pakiranju od  100 g u natron papirnatim vrećicama sa zip zatvaračem. Ovaj proizvod koji ne sadrži dodane šećere, konzervanse, aditive ili umjetna bojila, se može koristiti kao predjelo, desert, užina ili međuobrok.

Fruups mrvice su suhe konzistencije, tvrde na dodir, ali tope se u ustima. Ne sadrže  konzervanse, aditive, umjetna bojila ni dodane šećere. Mogu se koristiti za ukrašavanje na kolačima i tortama, posip na sladoledima ili zdravi doručak – ubacite Froopse u mlijeko ili jogurt.
I na kraju, tu je jedinstveni proizvod na tržištu – Frufini ili voćne košarice koje su izrađene isključivo od cjelovitog voća i orašastih plodova. Atraktivne izgledom, ne sadrže dodane šećere, masti, konzervanse, aditive ili umjetna bojila. Mogu se puniti različitim kremama, ali samo onima koje ne sadrže želatinu jer je potrebna vlaga iz kreme kako bi košarica otpustila i bila spremna za konzumaciju. S obzirom na to da su dosta tvrde na dodir potrebno je kod punjenja paziti da krema dođe u dodir s cijelom unutarnjom površinom košarice. Preporuča se minimalno 6 sati prije konzumacije napuniti košarice, a bilo bi najbolje da ih se napuni večer prije.

Želite li i vi servirati omiljene kreme u jedinstvenim voćnim košaricama ili pak grickati moonse dok ukrašavate torte fruups mrvicama, pridružite se našem darivanju na Instagramu i Facebooku te nam u komentaru napišite koju biste kremu servirali u ovim neodoljivim košaricama od voćne kože. Odgovor koji nam se najviše svidi nagradit ćemo poklon paketom, a sretnog dobitnika proglasit ćemo sutra u komentarima objava na društvenim mrežama.

Napomenimo na kraju da je darivanje ograničeno na područje Republike Hrvatske.

Fotografije: Fru Chef

U suradnji s Fru Chefom

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.