Najslađa priprema za novi radni tjedan: čokoladni cheesecake po receptu Ane Raguž

Nedjelju sladimo predivnim čokoladnim cheesecakeom po receptu Ane Raguž s bloga Tirkizna.

Sastojci
(za tortu promjera 20 cm)
Podloga
  • 170 g čokoladnih keksa
  • 70 g rastopljenog maslaca
Nadjev
  • 450 g sirnog namaza
  • 80 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 4 listića želatine
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 150 g tamne čokolade
Priprema
Podloga

Usitnite kekse u blenderu, dodajte rastopljeni maslac i sve lijepo sjedinite. Kalup za tortu promjera 20 cm obložite papirom za pečenje i u njega utisnite podlogu od keksa. Ostavite u hladnjaku dok ne pripremite nadjev od sira.

Nadjev

Izmiksajte sirni namaz s oba šećera.

Listiće želatine potopite u hladnu vodu.

Slatko vrhnje stavite na vatru do vrenja. Ugasite i rastopite u vrelom vrhnju želatinu koju ste ocijedili od viška vode. Ohladite. Ohlađeno vrhnje malo po malo lagano špatulom umiješajte u sirni namaz. Sve spojite u homogenu smjesu.

Na pari otopite tamnu čokoladu.

Sada vam trebaju 3 zdjele i vaga.

U prvu zdjelu stavljate 300 g smjese i 40 g čokolade. Sve lijepo sjedinite.

U drugu zdjelu 250 g smjese i 60 g čokolade. Sjedinite.

U treću zdjelu 100 g smjese i ostatak čokolade.

I ostaje vam zdjela iz koje ste vadili smjesu, u nju ne stavljate čokoladu.

Izvadite podlogu od keksa iz hladnjaka i ravnomjerno nanesite smjesu u kojoj nema čokolade.

U sredinu lagano ulijte smjesu iz prve zdjele. Kad ste završili, smjesu iz druge zdjele ulijte opet nježno i polako u sredinu. Isto napravite i s trećom smjesom koja je najtamnija. Moraju vam se stvoriti krugovi, različitih boja. Ostavite u hladnjaku preko noći da se dobro stisne.

Ukrasite po želji i poslužite.

Fotografija: Tirkizna

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.