Mille crêpes torta

Mali odmak od uobičajenih torti čini ova torta od „tisuću palačinka“ odnosno mille crêpes torta čiji je recept s nama podijelila Lorena Mihelčić s bloga Daj kolačić.

Sastojci
Palačinke
  • 3 velika jaja
  • 1 žlica šećera
  • prstohvat soli
  • 150 g brašna
  • 375 ml punomasnog mlijeka
  • 20 g rastopljenog maslaca
  • 30 ml vode
  • 1 žlica ruma
  • sitno ribana limunova korica
Krema
  • 175 g krem sira
  • 1 mahuna vanilije
  • ribana limunova korica
  • 70 g šećera u prahu (ili po želji)
  • 500 ml mliječnog vrhnja za šlag
I još (za dekoraciju)
  • sitno sjeckani lješnjaci
  • kakao prah
  • čokoladna glazura
  • voće
Priprema
Palačinke

Pjenjačom izmiksamo jaja sa šećerom i soli, a zatim sam naizmjenično dodajemo brašno i mlijeko, pa ostale sastojke. Gotovu smjesu ostavimo par sati na sobnoj temperaturi da malo odmori.

Tavu zagrijemo na srednjem plamenu i krećemo peći palačinke. Prije svake malo uljem namastimo tavu, čisto da budemo sigurni da se neće zaljepiti, iako je tijesto stvarno odlično i ne bi trebalo biti problema! Nećemo ih prejako ispeći, trebaju ostati meke i savitljive. Pečene slažemo na hrpu i prekrijemo aluminijskom folijom dok pripremimo kremu.

Krema

Vrlo kratko izmiksamo sir sa vanilijom, limunom i šećerom. Šlag istučemo do čvrstih vrhova (paziti da se ne pretjera) pa lagano pomiješamo s prvom smjesom.

Slaganje

Za slaganje torte nam treba podložak ili pladanj, duga špatula za premazivanje i žlica za doziranje. Svaku palačinku premazujemo s dvije žlice pripremljene kreme pa špatulom razmazujemo u jednakom sloju i tako dok ne potrošimo sve sastojke.

Na vrh po želji pospemo sitno sjeckane pržene lješnjake, glazuru ili kakao, voće te tortu dobro ohladimo kako bi se okusi proželi.  

Fotografije: Daj kolačić

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.