Kad se spoje dva slastičarska genijalca: poseban desert s potpisom Pierrea Herméa i Cédrica Groleta

Ovi najpoznatiji predstavnici dviju generacija francuskog slastičarstva spojili su svoje prepoznatljive okuse u jedinstvenu slasticu eksluzivno dostupnu još svega nekoliko dana.

Pierre Hermé i Cédric Grolet najpoznatiji su predstavnici dviju generacija francuskog slastičarstva koji su spojili svoje vizije koristeći sastojke specifične za svakog od njih kako bi kupcima pružili jedinstveno gastronomsko iskustvo: kolač koji kombinira lješnjak i limun nastao kao spoj kultnog Herméovog makaronsa te izvanrednih voćnih kreacija po kojima je poznat Grolet.

Kreatori ove slatke čarolije navode kako ih je navedena kombinacija osvojila na prvu jer, kako sami ističu, lješnjak pruža slatki i blago prženi okus, dok limun kontrira istom pružajući potrebnu kiselost i osvježavajući miris. Ovi majstori slastičarstva već su uspješno surađivali u travnju prošle godine na kulinarskom festivalu Art’e Gustu u Aleriji čiji je cilj promocija korzičke kuhinje i proizvoda.

Ova slatka gurmanska delicija dostupna je samo u periodu od 24. rujna do 18. listopada, a izrađuje se te prodaje isključivo na zahtjev putem internetskih stranica po cijenama od 10, 49 i 87 eura.

Izvor: sogoodmagazine.com

Fotografija: Internetska stranica Pierre Hermé

Lorena Grubišić
Lorena Grubišić

Nakon stjecanja diplome iz odnosa s javnošću, Lorena je svoju zagrebačku adresu zamijenila raznim europskim pa je tako iskusila kakav je život u Irskoj i Španjolskoj. Danas ponovno živi u rodnom Šibeniku, a osim u putovanjima i upoznavanju drugih običaja i kultura, uživa i u pravljenju ukusnih slastica i pisanju o istima.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.