Mekani čokoladni brownie keksi

Ema Žderić s Youtube kanala EmmTasty danas s nama dijeli recept za neodoljive mekane čokoladne brownie kekse.

Sastojci
  • 225 g čokolade za kuhanje
  • prstohvat soli
  • 60 g maslaca
  • 2 jaja (sobne temperature)
  • 200 g šećera
  • 220 g glatkog brašna
  • 10 g praška za pecivo
  • ½ žličice cimeta
  • 1/3 žličice anisa
Priprema

Na pari otopite čokoladu za kuhanje, prstohvat soli i maslac.

Miješajte jaja i šećer dok ne dobijete gustu pjenastu smjesu. Dodajte prethodno otopljenu smjesu čokolade i maslaca te ponovno sve dobro pomiješajte, a zatim dodajte suhe sastojke. Kada dobijete kompaktnu smjesu, imate dvije opcije. Možete prekriti smjesu prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku sat vremena ili možete nadodati još brašna dok ne dobijete smjesu koja se može oblikovati rukama.

Pećnicu zagrijte na 180°C.

Oblikujte kuglice i slažite na lim za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Svaku kuglicu lagano utisnite, smjesa će se tijekom pečenja raširiti, tako da pripazite da ostavite dovoljan razmak između svakog keksa.

Pecite oko 10-12 minuta.  Keksi trebaju ostati mekani kada ih izvadite iz pećnice, pa ih nemojte micati s lima za pečenje dok se ne ohlade, hlađenjem će se počet sušiti. Također, ovo su brownie keksi pa će oni uvijek ostati u sredini mekani i sočni.

Kekse je najbolje čuvati u zatvorenoj limenoj posudi.

Fotografije: Ema Žderić

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.