Male prhke orahnjače

Na našem portalu već imamo objavljen recept za male prhke makovnjače koji je s nama podijelila Natalija Milodanović s bloga Mystic cakes, a sad nam vrlo sličan recept, ali ovaj put za orahnjače donosi Anamarija Habuš s bloga Mrvice sa stola.

Sastojci
Tijesto
  • 2 žumanjka
  • 60 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 200 g maslaca
  • naribana limunova korica
  • 180 g kiselog vrhnja
  • 450 g oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo
Nadjev
  • 300 g oraha
  • 100 ml vrućeg mlijeka
  • 1 šećer vanilije
  • 2 žlice meda
  • 2 bjelanjka
Priprema
Tijesto

Žumanjke pomiješati sa šećerom i vanilin šećerom te pjenasto izraditi mikserom. Dodati maslac narezan na kockice i dobro izmiješati. Zatim dodati naribanu limunovu koricu, kiselo vrhnje i kratko promiješati. Brašno promiješati sa praškom za pecivo i miješati dok se ne dobije glatko tijesto. Zamotati ga u foliju i ostaviti u hladnjaku barem 30 minuta.

Nadjev

Orahe politi vrućim mlijekom, dodati ostale sastojke, promiješati i na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.

Slaganje

Tijesto podijeliti na 3 jednaka dijela.

Svaki dio razvaljati na 35×30 cm te premazati smjesom od oraha i zamotati u roladu.

Rolade staviti u lim za pečenje, obložen papirom i premazati ih otopljenim maslacem. Peći na 200 stupnjeva, 25 minuta.

Gotove izvaditi iz pećnice, ostaviti da se ohlade te ih posuti šećerom u prahu, narezati i poslužiti.

Fotografije: Mrvice sa stola

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.