Križevačka čokolaterija Hedona prepoznata na europskoj razini: Razvojna banka Vijeća Europe dodijelila im 25.000 eura

Razvojna banka Vijeća Europe prepoznala je rad križevačke čokolaterije Hedona i dodijelila im 25.000 eura za socijalnu koheziju na inovativan i učinkoviti način.

Prestižna nagrada Razvojne banke Vijeća Europe otišla je u Križevce, točnije u križevačku čokolateriju Hedona koja je osvojila 25.000 eura za socijalnu koheziju na inovativan i učinkovit način.  

Ovim godišnjim natječajem Razvojna banka Vijeća Europe (CEB) prepoznaje projekte koji se bave gorućim pitanjima u jednoj od 42 zemlje članice CEB-a. Ukupno je na natječaj bilo prijavljeno 84 projekta, a među sedam koji su ušli u uži izbor na temelju vrednovanja kriterija utjecaja, održivosti i inovativnosti, pobjeda je otišla u Hedonine ruke.

Na svojoj Facebook stranici, Hedona se predstavila kao društveno poduzeće sa statusom integrativne radionice, koje proizvodi čokoladne i slastičarske proizvode, a zapošljava uglavnom osobe s invaliditetom te koje, prepoznajući socijalno poduzetništvo kao način inovativnog pristupa postojećim socijalnim problemima, doprinosi suzbijanju siromaštva i povećanju kvalitete života osoba s invaliditetom.

Ponosno ističu da podrška integraciji osoba s invaliditetom u Hedoninu slučaju rezultira opipljivim socijalnim učinkom, a inicijativa je provodljiva i u drugim europskim zemljama.

„Pomoć integriranju najugroženijih građana jedan je od tri strateška prioriteta CEB-a, čime je pobjednički projekt u potpunosti u skladu s načelima CEB-a ”, rekla je Snežana Samardžić-Marković, predsjednica žirija, generalna direktorica za demokraciju pri Vijeću Europe.

Direktorica Hedone, Alemka Lončar zahvalila je na ovom iznimnom priznanju, kao i nagradi koja će pridonijeti novim zapošljavanjima, poboljšanju društvenog statusa i kvalitete života osoba koje nemaju, ili imaju smanjene mogućnosti zaposlenja na otvorenom tržištu rada.

Dodjela ove nagrade se, zbog pandemije COVID-19, odgađa i održat će se 27. studenog u Strasbourgu.

Izvor: Facebook stranica Hedona – križevačka čokolaterija

Fotografija: Facebook stranica Hedona – križevačka čokolaterija

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.