Korona odgodila i Sirhu – Coupe du Monde de la Pâtisserie krajem svibnja sljedeće godine

Zbog pandemije korona virusa, Sirha će se umjesto u siječnju, održati krajem svibnja i početkom lipnja 2021. godine.

Već smo se pomalo i naviknuli da smo ove godine zbog pandemije korona virusa morali odgoditi brojne planove stoga ne čudi da je još jedan poznati događaj promijenio datum održavanja – riječ je o Sirhi, međunarodnom gastronomsko-ugostiteljskom sajmu čije je prvo izdanje održano daleke 1983. godine te od tada privlači brojne profesionalce, amatere i zaljubljenike u gastronomiju iz svih krajeva svijeta.

Premda se Sirha tradicionalno održavala u siječnju, iduće ćemo se godine morati strpjeti do 29. svibnja za kad je najavljeno otvorenje ovog popularnog sajma u francuskom Lyonu. Posjetitelji će moći uživati u brojnim zanimljivim prostorima i događanjima među kojima su Sirha Hub koja će se baviti izazovima koje budućnost donosi prehrambenom sektoru, Sirha Masters čiji je glavni cilj promicanje trgovaca koji se bave ugostiteljstvom i slastičarstvom te Grand Prix Sirha Innovation na kojem će izlagači biti u mogućnosti predstaviti svoje kreacije i tehnologije.

U okviru Sirhe održat će se i dvadesetak natjecanja od kojih su najpoznatiji međunarodno priznati Bocuse d’Or i Coupe du Monde de la Pâtisserie čiji je datum održavanja zakazan za 30. i 31. svibnja 2021. godine, dok cijela Sirha svoja vrata zatvara 2. lipnja.

Fotografija: Facebook stranica Coupe du Monde de la Pâtisserie

Lorena Grubišić
Lorena Grubišić

Nakon stjecanja diplome iz odnosa s javnošću, Lorena je svoju zagrebačku adresu zamijenila raznim europskim pa je tako iskusila kakav je život u Irskoj i Španjolskoj. Danas ponovno živi u rodnom Šibeniku, a osim u putovanjima i upoznavanju drugih običaja i kultura, uživa i u pravljenju ukusnih slastica i pisanju o istima.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.