• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slastičarstvo» Posao»Korona odgodila i Sirhu – Coupe du Monde de la Pâtisserie krajem svibnja sljedeće godine

Korona odgodila i Sirhu – Coupe du Monde de la Pâtisserie krajem svibnja sljedeće godine

Lorena Grubišić 04 lis 2020 Posao Leave a comment

Zbog pandemije korona virusa, Sirha će se umjesto u siječnju, održati krajem svibnja i početkom lipnja 2021. godine.

Već smo se pomalo i naviknuli da smo ove godine zbog pandemije korona virusa morali odgoditi brojne planove stoga ne čudi da je još jedan poznati događaj promijenio datum održavanja – riječ je o Sirhi, međunarodnom gastronomsko-ugostiteljskom sajmu čije je prvo izdanje održano daleke 1983. godine te od tada privlači brojne profesionalce, amatere i zaljubljenike u gastronomiju iz svih krajeva svijeta.

Premda se Sirha tradicionalno održavala u siječnju, iduće ćemo se godine morati strpjeti do 29. svibnja za kad je najavljeno otvorenje ovog popularnog sajma u francuskom Lyonu. Posjetitelji će moći uživati u brojnim zanimljivim prostorima i događanjima među kojima su Sirha Hub koja će se baviti izazovima koje budućnost donosi prehrambenom sektoru, Sirha Masters čiji je glavni cilj promicanje trgovaca koji se bave ugostiteljstvom i slastičarstvom te Grand Prix Sirha Innovation na kojem će izlagači biti u mogućnosti predstaviti svoje kreacije i tehnologije.

U okviru Sirhe održat će se i dvadesetak natjecanja od kojih su najpoznatiji međunarodno priznati Bocuse d’Or i Coupe du Monde de la Pâtisserie čiji je datum održavanja zakazan za 30. i 31. svibnja 2021. godine, dok cijela Sirha svoja vrata zatvara 2. lipnja.

Fotografija: Facebook stranica Coupe du Monde de la Pâtisserie

događanje francuska lyon natjecanje posao sirha slastičarki život svjetski kup u slastičarstvu 2020-10-04
Tags događanje francuska lyon natjecanje posao sirha slastičarki život svjetski kup u slastičarstvu

Autori

napisala : Lorena Grubišić
Nakon stjecanja diplome iz odnosa s javnošću, Lorena je svoju zagrebačku adresu zamijenila raznim europskim pa je tako iskusila kakav je život u Irskoj i Španjolskoj. Danas ponovno živi u rodnom Šibeniku, a osim u putovanjima i upoznavanju drugih običaja i kultura, uživa i u pravljenju ukusnih slastica i pisanju o istima.
Prethodni članak :

Čokoladni recepti za slatku nedjelju

Sljedeći članak :

Recept s potpisom Vesne Nakić: tart sa šljivama

Povezani članci

Kakvo je stanje na burzi: donosimo pregled broja nezaposlenih slastičara po županijama

Kakvo je stanje na burzi: donosimo pregled broja nezaposlenih slastičara po županijama

Mirjana Bošković Smrekar 24 svi 2023
SweetBox dekorativni posipi: izvrsno rješenje za stvaranje slastica koje osvajaju

SweetBox dekorativni posipi: izvrsno rješenje za stvaranje slastica koje osvajaju

Slatkopedija 17 svi 2023
Profesionalne slastičarke i hobistice otkrile koliko sati rada stoji iza jedne figure i/ili torte

Profesionalne slastičarke i hobistice otkrile koliko sati rada stoji iza jedne figure i/ili torte

Kate Bošković 14 ožu 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!