Keksići od kestena punjeni ganache kremom od naranče

U današnjem receptu za keksiće, koji su s nama podijelile sestre Inga i Lily Bašić s bloga Feeding Art, svoje je mjesto našao kesten, a posebnu aromu dala mu je naranča u kremi.

Sastojci
(za ca. 45 komada)
Tijesto
  • 150 g kestena (skuhanog i očišćenog)
  • 75 g slatkog vrhnja
  • 100 g mekog maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • prstohvat soli
  • 1 mala žličica korice od limuna
  • ½ male žličice začina za medenjake
  • 1 jaje (M)
  • 90 g glatkog brašna
  • 25 g škrobnog brašna
  • ½ male žličice praška za pecivo
Punjenje
  • 150 g slatkog vrhnja
  • ½ male žličice korice od naranče
  • 200 g tamne čokolade
  • 30 ml likera od naranče
Dekoracija
  • 30 g tamne čokolade
  • 2 velike žlice kakaa
  • ca. 45 čokoladnih ili šećernih perlica
Priprema
Tijesto

Kestene i tekuće slatko vrhnje štapnim mikserom sjediniti u pire. Pećnicu zagrijati na 190°C. Maslac, šećer u prahu, sol, koricu od limuna i začine ca. 3-4 minute pjenasto miksati. Umiješati jaje i kesten pire. Brašno, škrobno brašno i prašak za pecivo prosijati te također umiješati. Na lim za pečenje staviti papir za pečenje. U slastičarsku vrećicu s većim okruglim nastavkom prebaciti tijesto te formirati krugove ᴓ ca. 2,5 cm. Peći oko 10-12 minuta. Ostaviti da se potpuno ohladi.

Punjenje

Za punjenje, slatko vrhnje i koricu od naranče kratko prokuhati. Skloniti sa štednjaka. Čokoladu miješajući otopiti u slatkom vrhnju te umiješati liker od naranče. Ostaviti da se ohladi, ali ne da se i potpuno stisne. Ganache 1-2 minute mikserom izraditi. Napuniti slastičarsku vrećicu s malim okruglim nastavkom i filovati polovicu keksića, a drugom polovicom poklopiti i lagano pritisnuti da se dobro spoje.

Dekoracija

Za dekoraciju otopiti čokoladu na pari. Prebaciti je u slastičarsku vrećicu i odsjeći vrh vrećice. Keksiće posuti kakaom, na svaki keksić istisnuti malo čokolade i perlicama dekorirati.

Fotografija: Feeding Art

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.