Jednostavnije ne može: oduševite ukućane ovim brzim cheesecakeom

Nakon dugo vremena evo nam opet naše Nataše Pralice s bloga Natašine slastice/Kolači.biz koja s nama dijeli recept za brzi cheesecake.

Sastojci
(za kalup promjera 22 cm)
Podloga
  • 150 g mljevenog petit keksa
  • 100 g istopljenog margarina ili maslaca
  • 100 ml mlijeka
  • 70 g šećera
  • 100 g prženih mljevenih lješnjaka
Krema
  • 200 g bijele čokolade
  • 50 ml vrhnja za šlag (za bijelu čokoladu)
  • 400 ml vrhnja za šlag
  • 400 g krem sira
Dekoracija
  • 50 ml vrhnja za šlag
  • 50 g čokolade za kuhanje
  • 50 g prženih sjeckanih lješnjaka
Priprema
Podloga

U zdjelu dodajte mljeveni keks, istopljeni margarin ili maslac, mlijeko, šećer, mljevene lješnjake i sve pomiješajte.

Smjesu istresite i rasporedite u kalupu 22 cm.

Podlogu možete staviti u hladnjak dok pripremite kremu, mada nije obavezno.

Krema

Bijelu čokoladu nasjeckanu ili u kapljicama prelijte sa 50 ml vrhnja za šlag.

Sastojke istopite u mikrovalnoj ili na pari.

Ostavite da se prohladi.

U zdjelu dodajte 400 ml vrhnja za šlag, krem sir i pripremljenu čokoladu.

Sastojke miksajte dok ne dobijete lijepu kremu.

Rasporedite kremu u kalupu preko podloge.

Dekoracija

Vrhnje za šlag prelijte preko čokolade nasjeckane ili u kapljicama.

Sastojke stavite u mikrovalnu ili na paru da se istope.

Kada se prohladi, možete ju pomoću fišeka prošarati preko kreme.

Nasjeckane pržene lješnjake posipajte preko čokolade.

Tortu stavite u hladnjak da se stegne.

Fotografije: Natašine slastice / Kolači.biz

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.