Proglašeni pobjednici natjecanja u izradi colombe

Prošlog su tjedna, u mjestu Ercolano, proglašeni pobjednici natjecanja u izradi tradicionalne i inovatine colombe.

Natjecanje u izradi najbolje talijanske uskršnje slastice colombe završeno je prošle srijede, 3. ožujka 2021., u mjestu Ercolano, u pokrajini Napulj, proglašenjem pobjednika.

Organizator ovog događanja je Federazione Internazionale Pasticceria Gelateria e Cioccolateria (FIPGC), a odluku o pobjednicima donio je žiri čiji su članovi priznati slastičari Roberto Lestani,  Matteoa Cutola, Enrico Casarano, Francesco Lastra, Maurizio Santilli, Domenico Lopatriello i Gianluca Cecere.

Za osvajanje titule najboljih natjecatelji su morali dosljedno pratiti pravila struke kad je u pitanju upotreba sastojaka, način rezanja, presjek colmobe te arome.

Natjecanje se odvijalo u dvije kategorije i to: tradicionalna colomba te inovativna colomba, a pobjednici su: Renato Talotti u kategoriji tradicionalna colomba  te Salvatore Albanesi u kategoriji inovativna colomba.

Na ovom natjecanju sudjelovalo je ukupno 185 kandidata.

Fotografija: FIPGC

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.