Hrvatski slastičari na Kulinarskoj olimpijadi

Prestižno kulinarsko natjecanje počinje sutra, a među predstavnicima sedamdeset zemalja naći će se i hrvatski slastičarski reprezentativci.

Brojni natjecatelji iz svih dijelova svijeta pokazat će svoje znanje i vještine na prestižnom natjecanju Kulinarska olimpijada koja sutra počinje u Stuttgartu, a koja će trajati sve do 19. veljače.

Među tri tisuće natjecatelja koji će na ovom natjecanju predstavljati ukupno 70 zemalja, naći će se i trideset hrvatskih reprezentativaca koji će se kao nacionalni tim natjecati u kategorijama „Restoran nacija“ i „Chefs table“ te u individualnim kategorijama „Kulinarska umjetnost“, „Slastičarska umjetnost“, „Carving“ i „Live carving“.

Na ovom najvećem i najprestižnijem svjetskom kulinarskom natjecanju čija je povijest više od sto godina duga natječu se najbolji slastičari i kuhari sa svih kontinenata, a Hrvatska je sudjelovala na posljednja tri natjecanja.

Među slastičarima koji će predstavljati Hrvatsku na ovom natjecanju su i Sandra Jadek i Sanja Grahek Buršić, o čijim smo uspjesima na našem portalu već pisali.

Više o samom natjecanju pročitajte na službenim stranicama Hrvatskog kuharskog saveza.

Izvor i fotografije: Hrvatski kuharski savez

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.