Bobanova torta

Prije gotovo dvije godine na našem smo portalu objavili recept za Bobanovu tortu koji je s nama podijelila autorica bloga What’s for dessert?, a sad nam je istu tortu, po samo malo drugačijem receptu, pripremila Lidija Osmak s bloga Gurmanka.

Sastojci
Biskvit
  • 6 jaja
  • 120 g šećera
  • 120 g čokolade (otopljene)
  • ½ vrećice praška za pecivo
Premaz
  • 1 manja voćna marmelada šumsko voće, borovnice
  • 300 ml slatkog vrhnja tučeno
I još
  • voće po izboru (za dekoraciju)
Priprema

Prvo istucite bjelanjke i šećer.

Dok to radite, uključite pećnicu na 180°C i stavite otopiti u nju čokoladu na tanjuriću.

Žumanjke miksajte s praškom za pecivo i dodajte otopljenu čokoladu te polagano ručno umiješajte bjelanjke.

Istresite smjesu u podmazani kalup za torte i pecite cca. 30 minuta (provjerite čačkalicom – mora biti suha kada je biskvit gotov).

Ohlađeni biskvit stavite na tanjur za serviranje, premažite ga marmeladom i ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i voćem po izboru!

Fotografija: Gurmanka

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.