Donosimo savršen recept za ljubitelje kokosa i jagoda: tiramisù koji ćete obožavati

S bloga Feeding Art autorica Inge i Lily Bašić danas nam dolazi nova savršena slastica – kokos tiramisù s jagodama.

Sastojci
(za jednu dublju zdjelu volumena ca. 1 litre)
  • 50 g kokosa
  • 500 g jagoda
  • 50 ml soka od naranče
  • 50 ml likera od kokosa
  • vrh noža unutrašnjosti od jedne mahune vanilije
  • 500 g mascarpone sira
  • 50 g šećera
  • 1 velika žlica soka od limuna
  • 50 g bijele čokolade
  • 125 ml slatkog vrhnja
  • ca. 150 g piškota
Priprema

Kokos u jednoj tavici bez dodatka masnoće tostirati dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Jagode oprati, odstraniti zeleni dio i ostaviti da se posuše. Sto grama jagoda sa sokom od naranče i likerom od kokosa pirirati štapnim mikserom.

Unutrašnjost mahune vanilije, mascarpone, šećer i sok od limuna pjenjačom sjediniti u glatku masu. Čokoladu naribati. Slatko vrhnje izmiksati u čvrsti snijeg. Sve zajedno s 30 g kokosa umiješati u mascarpone kremu. Tristo pedeset grama jagoda nasjeći na sitne komadiće i umiješati u kremu.

Na dno zdjele poslagati piškote i preliti polovicom pirea od jagoda. Raspodijeliti polovicu kreme. Opet poslagati piškote, preliti ostatkom pirea i premazati ostatkom kreme. Ostaviti, prekriveno, najmanje 3 sata u hladnjaku.

Prije serviranja izrežite 50 g jagoda na ploškice i raspodijelite po tiramisu te pospite s 20 g kokosa.

Fotografija: Feeding Art

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.