Novi pothvat u karijeri: Alain Ducasse otvara sladoledarnicu

Ovaj vrlo uspješni kuhar ne staje čak ni u ova krizna vremena pa tako unatoč pandemiji njegov posao cvjeta i širi se te sada otvara i sladoledarnicu.

Za Alaina Ducassea, poznatog francuskog kuhara, prethodna je godina bila vrlo uspješna. Nakon pokretanja proizvodnje čokolade i kave te uvođenja dostave hrane iz svojih restorana kako bi posao u vrijeme pandemije opstao, ali i pokretanja kampusa u sklopu širenja projekta Ecole Ducasse, sada otvara sladoledarnicu.

Ducasse je okrunjen s 22 Michelinove zvjezdice te ima tridesetak restorana, u sedam zemalja svijeta, na tri kontinenta. Na redu je novi projekt u nizu, sladoledarnica koja će biti otvorena za nekoliko tjedana, upravo pred samu sezonu sladoleda, a osim klasičnih okusa čokolade i vanilije, u ponudi će se naći i neobične kombinacije poput sorbeta od ružičastog grejpa i pijemontskog vermuta.

Otvaranje sladoledarnice njegov je dugogodišnji san, još otkako je radio kao šegrt u slastičarnici, na samom početku svoje karijere. Ducasseovu će sladoledarnicu voditi Matteo Casone, sladoledar iz Bologne, koji je svoje sladoledne ideje izvezao u Australiju.

Matteo je putovao svijetom kako bi podučavao vještinu izrade sladoleda, a od veljače se nastanio u Parizu gdje je zaposlen na poziciji „chef de production“ za Manufacture Ducasse.

Izvor: gamberorosso.it

Fotografija: Unsplash

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.