Danas se sladimo carski uz ovaj neodoljivi drobljenac s makom

U komentarima na našim društvenim mrežama često ste isticali da volite carski drobljenac (Kaiserschmarrn) pa vam danas, zahvaljujući sestrama Ingi i Lily Bašić s bloga Feeding Art, donosimo recept upravo za tu slasticu.

Sastojci
(za 2 porcije)
  • 2 velike žlice mljevenog maka
  • 75 g glatkog brašna
  • 110 ml mlijeka
  • prstohvat soli
  • 2 jaja (M)
  • 1 vanilin šećer
  • 10 g šećera
  • 2 velike žlice maslaca
  • 2 velike žlice šećera u prahu
I još
  • voćni kompot
  • mousse od jabuka ili šljiva
  • umak od vanilije
Pripreme

Mak u jednoj tavici, na srednjoj temperaturi, kratko prepržiti. Pomiješati s brašnom, mlijekom i soli. Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom umiješati u tijesto. Bjelanjke istuči u čvrsti snijeg i pažljivo umiješati u tijesto.

U tavi, na srednjoj temperaturi, otopiti 1 veliku žlicu maslaca. Tijesto raspodijeliti i poklopljeno peći oko 2-3 minute dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Okrenuti, i bez poklopca peći također oko 2-3 minute. S dvije vilice raskomadati tijesto, dodati ostatak maslaca i posuti šećerom u prahu i uz neprekidno mješanje još kratko peći. Kad je gotovo posuti ostatkom šećera u prahu.

Servirati po želji uz neki voćni kompot, mousse od jabuka ili šljiva ili umak od vanilije.

Fotografija: Feeding Art

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.