Reciklirani keksići – ukusni zalogaji od ostataka hrane

Da otpad nije uvijek smeće dokazuje činjenica da su iz tvrtke Fancypants Baking Co. od ostataka koji bi završili u otpadu hrane izradili novu liniju recikliranih keksića u čak tri okusa.

Iz tvrtke Fancypants Baking Co. predstavili su liniju keksića koji su dizajnirani u svrhu smanjenja otpada hrane korištenjem recikliranih sastojaka.

Ova linija keksića dolazi u tri okusa, i to: keksići od okara brašna i čokolade, dvostruki čokoladni keksići od trešanja i kave te zobeni keksići od vanilije napravljeni od brašna pulpe zobenog mlijeka.

Kako navode u Upcycled Food Assosiation, ovo je hrana koja se izrađuje od sastojaka koji bi inače završili na otpadu, prenosi bakingbuisiness.com.

Okara brašno se dobiva od pulpe koja se stvara prilikom proizvodnje sojinog mlijeka. Pulpa koja se dobiva prilikom proizvodnje zobenog mlijeka također se koristi za izradu brašna.

Djelatnici tvrtke Fancypants Baking Co. na ovom su projektu radili pune dvije godine.

„Skidam šešir cijelom našem timu jer smo osmislili ovu inovativnu, ekološku liniju koja udovoljava vrhunskim standardima okusa koje obožavatelji Fancypantsa očekuju“, rekla je Maura Duggan, osnivačica tvrtke Fancypants Baking Co. te dodala: „Trebala je stvarna posvećenost kako bi recepte pripremili baš kako treba.“ – prenosi bakingbuisiness.com.

Ovi će keksići uskoro biti dostupni u pakiranjima od tri vrećice od otprilike 170 g po cijeni od 19,99 dolara te će ih biti moguće naručiti na Amazon.com.

Izvor: bakingbuisiness.com

Fotografija: Amazon

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.