• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Čokoladna Pavlova s jagodama i šlagom

Čokoladna Pavlova s jagodama i šlagom

Slatkopedija 08 svi 2019 Recept dana Leave a comment

Na našem portalu već imamo objavljena dva recepta za Pavlovu – jedan potpisuje Karmela Vukov-Colić, a drugi naša urednica Kate Bošković, danas nas Jannette Razum s bloga Slatki svijet torti i kolača sladi s čokoladnom verzijom ovog slatkog klasika.

Sastojci
Kora od bjelanjaka
  • 4 bjelanjka
  • prstohvat soli
  • 200 g kristal šećera
  • 1 žlica limunovog soka
  • 1 žličica gustina
  • 30 g kakaa u prahu
  • 50 g čokolade
Ostalo
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • svježe jagode
  • komadići čokolade
Priprema

Bjelanjke uz dodatak soli malo izmiksajte u snijeg. Postupno dodajte malo po malo šećera i nastavite miksati smjesu dok ne dobijete čvrsti snijeg, odnosno dok se kristalići šećera ne otope. Dodajte limunov sok pa smjesu još kratko izmiksajte. Na kraju dodajte prosijani gustin i kakao te otopljenu i ohlađenu čokoladu.

Iako inače dodajem nasjeckanu čokoladu, ovaj put sam ju otopila u silikonskom lončiću, ohladila i umiksala u smjesu od bjelanjaka.

Na lim za pečenje stavite masni papir te od smjese formirajte oblik kruga promjera cca 24 cm.

Koru od bjelanjaka i čokolade pecite 2 h na temperaturi od 120 °C.

Ohlađenu koru pažljivo premjestite narešetku za hlađenje ili tanjur za torte. Kada se Pavlova potpuno ohladi, premažite ju tučenim slatkim vrhnjem i dodatno ukrasite čokoladom i jagodama ili nekim drugim bobičastim voćem.

Napomena

Pavlovu je najbolje premazati šlagom i ukrasiti voćem netom prije posluživanja jer jako upija vlagu pa kora s vremenom tone i postaje mekša.

Fotografije: Slatki svijet torti i kolača

jagode jannette razum pavlova torta recept dana slatki recept slatki svijet torti i kolača 2019-05-08
Tags jagode jannette razum pavlova torta recept dana slatki recept slatki svijet torti i kolača

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Prhki keksi kao umjetničko djelo – posebna izložba u Veneciji

Sljedeći članak :

Rolani sladoled s pilećim medaljonima – ljetna slastica za odvažne

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!