Pavlova torta

Na našem portalu već je dostupan recept za mini verziju poznate Pavlove torte, a sada vam donosimo i recept koji je s nama podijelila naša gošća Karmela Vukov-Colić s bloga Ciao Karmela.

Sastojci
  • 4 bjelanjka
  • 1 šalica šećera
  • 3 žličice škrobnog brašna
  • 1 žličica bijelog octa
  • voće po želji (jagode, naranča, banana, mango…)
  • limunov sok
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 1 žlica šećera u prahu
  • 1 žličica cimeta

Priprema

Pećnicu zagrijte na 180 °C. Lim za pečenje prekrijte papirom na kojem ste označili kružnicu promjera 26 cm.

Bjelanjke tucite mikserom da dobijete čvrst snijeg. Postepeno, u 3 dodavanja, umiješajte šećer. Tucite nakon svakog dodavanja. Dodajte i škrobno brašno i ocat i tucite bar još 5 minute da smjesa postane sjajna i kompaktna.

Lopaticom ili širokim nožem bjelanjke nanesite na označenu kružnicu. Rubove podignite nožem da dobiju formu košarice. Stavite u pećnicu, smanjite temperaturu na 160 °C i pecite 40 minuta.

Ugasite pećnicu, odškrinite vrata i ostavite Pavlovu da se u pećnici ohladi.

Slatko vrhnje istucite u šlag. Umiješajte šećer i cimet.

Voće narežite i pokapajte limunovim sokom.

Ohlađenu koru premažite šlagom pa po njemu poslažite voće. Poslužite.

Fotografije: Ciao Karmela

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.