Brzo rješenje za sve čokoholičare – čokoladni tart gotov u pola sata

Kad vidimo ovakav tart, nema nam druge nego odmah podijeliti njegov recept s vama – zahvaljujući Lidiji Osmak s bloga Gurmanka danas uživamo u ovom jednostavnom čokoladnom tartu.

Sastojci
(za kalup promjera 22 cm)
Podloga
  • 24 komada Oreo keksa
  • 80 g maslaca
Nadjev
  • 340 g čokolade
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 50 g maslaca
Priprema
Podloga

Kekse usitnite i prelijte otopljenim maslacem te dobivenu smjesu utisnite u kalup kao podlogu, ali tako da malo obložite i stijenke kalupa.

Podlogu kratko pecite na 180°C (oko 10 minuta) i ostavite da se ohladi prije nego je napunite nadjevom.

Nadjev

Čokoladu narežite na komadiće i prelijte ugrijanim slatkim vrhnjem u kojem ste prethodno otopili maslac.

Smjesu miješajte dok se čokolada ne otopi i ne dobijete gustu sjajnu smjesu kojom prekrijte ohlađenu podlogu.

Čokoladni tart ostavite u hladnjaku da se malo stisne prije serviranja.

Fotografija: Gurmanka

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.