Dalgona kava – najveći slatki hit prošle godine

Krajem prošle godine donijeli smo vam pregled recepata koji su se najviše tražili na Googleu u Hrvatskoj, a sada vam donosimo pregled recepata koji su se tražili diljem svijeta.

Osim što je Google donio pregled pretraživanja po zemljama svijeta pa smo vas u prosincu obavijestili o tomu koje su recepte Hrvati najviše tražili u godini obilježenoj karantenom, objavljeni su i rezultati svjetskog pretraživanja Googlea, a među najtraženijim receptima i ovog su se puta našle slastice i pekarski proizvodi.

Prva mjesto na ovoj ljestvici tako je zauzela Dalgona kava, apsolutni proljetni hit karanten. Podsjetimo, ova je kava u Hrvatskoj bila pozicionirana na trećem mjestu pretraživanja.

Na drugom se mjestu našla turska slastica Ekmek, dok je treće mjesto zauzeo sourdough kruh koji su mnogi isprobali napraviti prošlog proljeća, a koji je kod Hrvata bio na prvom mjestu pretraživanja.

Banana bread, koji je također veliki karantenski hit, našao se na sedmom mjestu svjetskog pretraživanja, dok su pita bread te briochi zauzeli osmo i deveto mjesto.

Tako je, zahvaljujući činjenici da šest od deset najtraženijih recepata pripada slasticama i pekarskim proizvodima, još jednom dokazano da je uz slatko sve lakše podnijeti, pa čak i karantenu.

Fotografija: Pixabay, Pexels

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.