Brzinski čokoladni kolač

Povratak života u normalni ritam znači i manje vremena za pripremu slastica pa će vam ovaj recept za brzinski čokoladni kolač koji je u sklopu našeg izazova #cokoladomprotivkorone s nama podijelio Hrvoje Stojanov s bloga Opet gladni, sasvim sigurno dobro doći u danima koji su pred nama.

Sastojci
(u šalicama 240 ml)
Čokoladni kolač
  • 3 šalice pšeničnog brašna i ½ šalice lješnjak brašna  (ili 3,5 šalice pšeničnog)
  • ½ vrećice praška za pecivo
  • 1 šalica šećera (ili ½ šalice bagremovog meda)
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 2 šalice vode
  • ½ šalice ulja
  • 50 g nasjeckane čokolade
Glazura
  • 100 g čokolade za kuhanje  
  • 3 žlice otopljenog maslaca (ili ulja)
Priprema
Kolač

Sve sastojke pomiješati kako biste dobili finu mekanu smjesu za biskvit (kada dobijete smjesu stavite čokoladu narezanu na kockice).

 Smjesu izlite u lim za pečenje koji ste pouljeli i pobrašnili te pecite na 220 stupnjeva pola sata.

Glazura

Otopite čokoladu zajedno s uljem i pomiješajte kako biste dobili sjajnu glazuru, a zatim prelijte kolač dok je još vruć.

Kolač ohladite i režite na kocke.

Napomena

Inače možete prvo premazati i džemom, ali ja ga nisam imao u izolaciji na vikendici.

Fotografije: Opet gladni

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.