Brze kiflice s pekmezom

Ako vas je povratak radnoj rutini nakon blagdanskih dana iscrpio i nemate snage za pripremu kompliciranih slastica, onda će vam ovaj recept za brze kiflice s pekmezom koji s nama dijeli Ana Prša doći kao naručen.

Sastojci
Tijesto
  • 685 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 50 g šećera u prahu
  • 2 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 30 g maslaca
  • 300 ml mlijeka
  • 100 ml ulja
  • 125 g mascarpone sira
I još
  • šećer u prahu za posipanje kiflice
  • pekmez za punjenje
Priprema

Promiješajte sve suhe sastojke, napravite udubinu u smjesi pa dodajte maslac narezan na kockice, mlijeko, ulje i mascarpone pa zamijesite tijesto.

Tijesto podijelite na 4 loptice.

Svaku lopticu tanko razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi. Nožem ili rezačem za pizzu izrežite tijesto u trokutiće.

Stavite malo pekmeza na svaki dio tijesta i zarolajte.

Kako mi pekmez ne bi iscurio tijekom pečenja, ja rolam kiflice kako je prikazano na fotografiji.

Kiflice pecite na 180° C cca 15 minuta.

Pečene kiflice izvadite iz pećnice pa pospite šećerom u prahu.

Napomena

Količina je dovoljna za dva velika lima za pečenje.

Fotografije: Ana Prša

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.