Do stručne prakse u nekoliko klikova

Aplikacija eNaukovanje trebala bi srednjoškolcima pojednostavniti traženje stručne prakse.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta pokrenulo je aplikaciju eNaukovanje, preko koje srednjoškolci mogu brzo i jednostavno saznati gdje mogu obavljati praksu.

Umjesto dosadašnjeg obilaženja potencijalnih mjesta na kojima bi mogli odraditi svoju praksu, srednjoškolcima je od sada dostupna aplikacija preko koje mogu brzo i jednostavno pretražiti slobodna mjesta za odrađivanje prakse. Svoju pretragu mogu suziti izborom određenog zanimanja, županije i naselja, ali i samog naziva poslodavca kod kojeg bi htjeli steći praktično znanje.

Odabirom određenog zanimanja, županije i mjesta u padajućem će izborniku vidjeti ime i adresu poslodavca te ukupan broj mjesta rezerviranih za praksu, kao i broj preostalih slobodnih mjesta.

Osim  uvida u slobodna mjesta za naukovanje, sada im je dostupan i uvid u Evidenciju ugovora o naukovanju, a uz prijavu u aplikaciju, moguće je i online sklapanje ugovora o praksi, čim bi cjelokupni proces trebao biti znatno ubrzan.

Fotografija: Pixabay

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.