Zbog neoznačene gorušice, s tržišta se povlače keksi

Na proizvodima nije naznačena gorušica zbog čega ih je Ministarstvo povuklo s tržišta.

MOLENAARTJE, keksi integralni s pšeničnim sladom, 200g, (Wheat biscuit), bar koda 8711812153748, najbolje upotrijebiti do 1. 12. 2020. i Keksi od pira, 200g, (Volkoren speltbiscuit) bar koda 8711812843502, najbolje upotrijebiti do 1. 12. 2020., povlače se s tržišta zbog neoznačene gorušice u proizvodu, izvijestilo je Ministarstvo poljoprivrede, a prenosi Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu.

Veleprodaju navedenih proizvoda provodi subjekt u poslovanju s hranom UDEA BV, Nizozemska, a na tržište RH ga stavlja BIOVEGA d.o.o., Zagreb.

Navedeni proizvodi mogu uzrokovati alergijsku reakciju kod osoba koje su preosjetljive na spomenuti sastojak, ali za druge potrošače ne predstavljaju rizik te ih oni, ukoliko su ih prethodno kupili, mogu neometano konzumirati.

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 178/2002 Europskog parlamenta i Vijeća o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Obavijest se odnosi isključivo na proizvode sa gore navedenim podacima.

Izvor: Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu

Fotografija: Pixabay

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.