• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Bajadera s oblatnama

Bajadera s oblatnama

Slatkopedija 28 pro 2018 Recept dana Leave a comment

Ana Prša ponovno s nama dijeli jedan recept iz mamine bilježnice, koji je ona pojačala čokoladom – ova bajadera bit će odličan izbor za vaš novogodišnji stol.

Sastojci
Kore
  • 4 velike oblatne
  • 8 bjelanjaka
  • prstohvat soli
  • 250 g mljevenih oraha
  • 250 g šećera
Krema
  • 8 žumanjaka
  • 8 žlica šećera
  • 100 g čokolade 54%
  • 1 žlica glatkog brašna
  • 6 žlica nezaslađene kuhane kave (turska ili instant)
  • 250 g maslaca
Glazura
  • 70 g slatkog vrhnja
  • 140 g čokolade 54%
Priprema
Kore

Bjelanjke s prstohvatom soli tući u snijeg, postepeno dodajući šećer. Na kraju umiješati mljevene orahe. Smjesu podijeliti na tri djela pa njome premazati 3 oblatne (ja mažem onu stranu koja ima veće kockice). Jednu po jednu koru staviti u pećnicu na 160°C i peći cca 15 minuta.

Krema

U manjem loncu izmiješati kuhanu kavu, žumanjke, šećer i brašno te staviti kuhati. Neprestano miješati kako se ne bi napravile grudice. Kada se zagrije dodati čokoladu i kuhati dok ne zakipi. Maknuti s vatre i ostaviti sa strane da se ohladi. U kremu sobne temperature dodati maslac.

Glazura

Zakipiti slatko vrhnje i preliti preko čokolade. Ostaviti nekoliko minuta pa izmiješati.

Slaganje

Kremu podijeliti na 3 jednaka dijela pa njome premazati oblatne (maže se preko snijega).

Oblatne staviti jednu na drugu te preko njih staviti četvrtu (one veće kockice prema dole).

Sve zajedno pritisnuti nečim teškim. Ja obično stavim jedan lim za pečenje gore i na njega knjige te ostavim tako preko noći.

Drugi dan stavim glazuru od čokolade.

Kad se glazura stegne, režite na željenu veličinu.

Fotografije: Marija Prša

[print_link]

ana prša bajadera božićni recepti čokolada oblatne recept dana slatki recept 2018-12-28
Tags ana prša bajadera božićni recepti čokolada oblatne recept dana slatki recept

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Revitalizacija bračkih medenjaka – posebnost im daje dodatak maslinovog ulja

Sljedeći članak :

Male rabske torte

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!