Buhtle

Već smo donijeli recepte za krafne, kroštule, fritule…, a sada nam Mirjana Šmit s bloga Od slatkoga slađe otkriva recept za buhtle – slasticu koju mnogi rado biraju i u ovo pokladno vrijeme.

Sastojci
Tijesto
  • 500 g glatkog brašna
  • 20 g kvasca
  • 3 žumanjka
  • 80 g otopljenog maslaca
  • 80 g šećera
  • 2,5 dl mlijeka
  • prstohvat soli
  • 1 vanilin šećer
  • 2 žlice ruma
  • limunova korica
Punjenje
  • marmelada
Premazivanje
  • 10 g maslaca
Priprema

Kvasac preliti toplim mlijekom, dodati žlicu šećera, promiješati i ostaviti na toplom 10 minuta. Dignuti kvasac pomiješati s navedenim sastojcima i umijesiti glatko tijesto.

Pokriveno tijesto držati na toplom oko 45 minuta.

Tijesto razviti na debljinu 5 – 8 mm i podijeliti ga na 18 kvadrata. U sredinu svakog kvadrata staviti žličicu marmelade i oblikovati okruglicu.

Buhtle slagati u maslacem premazan pekač promjera 28 cm i ostaviti pokrivene 15 minuta.

Buhtle premazati otopljenim maslacem i peći oko 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

Fotografija: Od slatkoga slađe

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.