• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Iz naše redakcije» Recept tjedna»Fritule s višnjevačom

Fritule s višnjevačom

Kate Bošković 29 sij 2018 Recept tjedna Leave a comment

Ove su fritule posebne zbog dodatka višnjevače koja se u njihovom receptu našla sasvim slučajno – jednom se slučajno našla u boci druge rakija i tako je završila u tijestu, a fritule su ispale tako dobre da ih otada radimo samo s višnjevačom.

Sastojci
  • 2 jaja
  • 400 ml tekućeg jogurta
  • 1-2 žlice višnjevače
  • 1/2 limuna (sok i korica)
  • prstohvat soli
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 500 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
Priprema

U posudu stavite jaja i jogurt pa pjenjačom dobro izmiješajte dok se ne sjedini. Dodajte višnjevaču  i limun te prstohvat soli pa ponovno promiješajte, a zatim, stalno miješajući, dodajte šećer i vanilin šećer. Brašno i prašak za pecivo prosijte pa polagano miješajući malo po malo dodajte prethodnoj smjesi. Na kraju ćete dobiti gustu smjesu (nalik onoj za američke palačinke, samo još malo gušću).

Smjesu stavite u vrećicu za zamrzavanje, vežite vrećicu te joj na vrhu otkidajte malo veći otvor za istiskivanje smjese (ili stavite u slastičarsku vrećicu sa širokim otvorom). U dubokoj tavi ili loncu zagrijte suncokretovo ulje (čačkalicom provjerite je li ulje dovoljno ugrijano – ako se oko nje stvaraju mjehurići, spremno je za prženje).

Smjesu istiskujte iz vrećice te nožem „prerežite“ na željenu veličinu. Na ovaj ćete način dobiti lijepe, okrugle fritule. Fritule pržite na umjerenoj vatri nekoliko minuta dok ne poprime malo tamniju smeđu boju (ukoliko vam se poneka fritula ne okrene sama, vi je okrenite kad poprimi željenu boju).

Gotove fritule izvadite iz vatre, malo ocijedite te stavite na kuhinjski papir kako bi upio višak ulja. Ohlađene fritule po želji servirajte posute praškom za pecivo, prelivene Nutellom…

Napomena

Umjesto oblikovanja istiskivanjem iz vrećice, fritule možete oblikovati i pomoću dviju žličica – jednom uzmite željenu količinu tijesta, a drugom ju pogurnite prema ulju.

Fotografije: Mirjana Bošković Smrekar

[print_link]

fritule kate bošković maškare maskenbal recept tjedna slastice 2018-01-29
Tags fritule kate bošković maškare maskenbal recept tjedna slastice

Autori

napisala : Kate Bošković
Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.
Prethodni članak :

Ružičasti KitKat napravljen od nove vrste čokolade

Sljedeći članak :

Meghan Markle htjela je biti proizvođačica lizalica

Povezani članci

Brzi recept za nedjeljnu sreću: roladu s jagodama nikad ne odbijamo

Brzi recept za nedjeljnu sreću: roladu s jagodama nikad ne odbijamo

Kate Bošković 21 ožu 2021
Proljeće nam je sve bliže – okrećemo se voćnim rolada: koja je vama draža?

Proljeće nam je sve bliže – okrećemo se voćnim rolada: koja je vama draža?

Kate Bošković 21 velj 2021
Tako lagana, tako kremasta – savršena čokoladna torta oduševljava brzom pripremom

Tako lagana, tako kremasta – savršena čokoladna torta oduševljava brzom pripremom

Kate Bošković 07 velj 2021

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!