Za popodnevni čaj: pripremite odlične keksiće od limuna

U zimskoj sezoni svaki dan bismo mogli jesti keksiće pa su nam ovi od limuna, čiji recept potpisuje Marija Herjavić Jerkić, došli kao naručeni.

Sastojci
  • 220 g glatkog brašna
  • 110 g oštrog brašna
  • 160 g maslaca
  • 1 jaje
  • 1 prašak za pecivo
  • 110 g šećera
  • korica jednog limuna
I još
  • šećer u prahu
  • malo limunovog soka
Priprema

Sve (hladne) sastojke za tijesto dobro umijesiti da se povežu u kompaktnu smjesu. Naribanu koricu domaćeg mirisnog limuna po potrebi dodatno sa šećerom samljeti u mlincu za kavu kako ne bi začepili rupice ako se bira modlica s manjim rupicama.

Pomoću mašine izraditi kekse željenog oblika. Peći na 180°C 10 minuta.

Od šećera u prahu i malo limunovog soka napraviti gusti icing (gustoća poput kreme za lice) i time prešarati ohlađene keksiće.

Fotografije: Marija Herjavić Jerkić

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.