Veganska čokoladna torta

U sklopu našeg izazova #cokoladomprotivkorone tijekom izolacije, osim već objavljenog recepta za čokoladni mousse s aquafabom, Vinka Tresić je s nama podijelila i recept za vegansku čokoladnu tortu koji sada dijelimo s vama.

Sastojci
Tekući sastojci
  • 1 šalica biljnog mlijeka
  • 1 žličica jabučnog octa
  • 3/4 šalice smeđeg šećera
  • 1/3 šalice ulja (suncokretovo ili kokosovo)
  • 1 žličica naribane tonke ili ekstrakta od vanilije
Suhi sastojci
  • 1 šalica glatkog brašna
  • 1/3 šalice kakaa u prahu
  • 3/4 žličice sode bikarbone
  • 1/2 žličice praška za pečenje
  • prstohvat soli
I još
  • džem od višnje ili marelice
  • veganska čokolada za kuhanje
Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

U prvoj zdjeli pomiješajte sve tekuće sastojke. U drugoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke.

Polagano ubacite suhe sastojke u zdjelu s tekućim sastojcima i miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.

Ulijte smjesu u kalup za pečenje i pecite oko 25-30 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva.

Najbolje ćete znati kada je biskvit pečen tako da štapić (drveni ili metalni) zabodete u tijesto i ako štapić izađe čist, onda je biskvit gotov.

Kada je biskvit gotov, izvadite ga i ostavite da se potpuno ohladi.

Kada se je biskvit ohladio, razrežite ga na pola i jednu polovicu premažite džemom od višnje ili marelice (u tankom sloju). Preklopite ga drugom polovicom i premažite rastopljenom veganskom čokoladom ili nekom drugom čokoladom po želji.

Fotografije: Vinka Tresić

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.