• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Tropsko ljeto

Tropsko ljeto

Slatkopedija 14 kol 2020 Recept dana Leave a comment

Ako i kod vas vladaju tropske vrućine, najbolje da se zasladite kolačem tropsko ljeto po receptu Darka Debića s bloga Samo jedan griz.

Sastojci
(za lim veličine 25 × 35 cm)
Biskvit
  • 2 jaja
  • malo soli
  • 50 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 50 ml ulja
  • 90 g oštrog brašna
  • 1/3 praška za pecivo
  • 50 ml mlijeka
Kokos krema
  • 40 g brašna
  • 50 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 500 ml mlijeka
  • malo soli
  • 100 g kokosa
Ananas krema
  • 1 cijeli svježi ananas (600 ml pirea od ananasa )
  • 3 žumanjka
  • 30 g šećera
  • 30 g gustina
  • 2 žlice ruma
  • 100 g maslaca
Jednostavna mousse krema od limete i bijele čokolade
  • 400 ml vrhnja za šlag (ne biljno)
  • 200 g bijele čokolade
  • ribana korica limete
I još
  • marakuja za posluživanje
Priprema
Biskvit

Odvojiti bjelanjke i miksati uz dodatak soli, šećera i vanilije u čvrsti snijeg. Lagano umiksati ulje i žumanjke. Kad se to sjedini naizmjenično dodavati brašno s praškom za pecivo i mlijeko s isključenim mikserom ili pjenjačom. Dublji lim za pečenje namazati uljem i posuti brašnom ili obložiti papirom, biskvit tanko ravnomjerno razvući i staviti u prethodnu zagrijanu pećnicu na 175 ° C 10 minuta.

Kokos krema

Brašno pomiješati sa šećerom i vanilijom, dodati nekoliko žlica hladnog mlijeka i sol razraditi u glatku smjesu i dodati kokos. Ostatak mlijeka zakuhati, umiješati pripremljenu masu i kuhati nekoliko minuta. Toplu smjesu razvući po pripremljenom biskvitu i vratiti u pećnicu na još cca 10 minuta.

Ananas krema

Ananas očistiti i usitniti štapnim mikserom ili u blenderu (od jednog ananas sam dobio 600ml pirea). Žumanjke pjenjačom miješati uz dodatak šećera, dodati gustin, rum i malo hladnog pirea od ananasa. Ostatak pirea ugrijati, dodati pripremljenu smjesu i kuhati nekoliko minuta dok ne zgusne.

Maknuti s vatre i žustrim pokretima umiješati kockice hladnog maslaca.

Vruću kremu ravnomjerno premazati po biskvitu s kokosovom kremom, sve skupa dobro ohladiti prije stavljanja mousse kreme.

Jednostavna mousse krema od bijele čokolade i limete

Sto mililitara vrhnja zagrijati do točke vrenja, čokoladu razlomiti, staviti u zdjelu i preliti vrućim vrhnjem, pustiti nekoliko minuta, dodati ribanu koricu limete i miješati dok se ne dobije glatka krema. Ohladiti. Ostatak hladnog vrhnja istući u šlag i lagano umiješati hladnu kremu od čokolade. Premazati preko već pripremljena tri sloja kolača. Staviti u hladnjak, najbolje preko noći. Narezati na kocke i poslužiti uz marakuju.

Fotografije: Samo jedan griz

ananas darko debić kokos limeta marakuja recept dana samo jedan griz slatki recept tropsko ljeto 2020-08-14
Tags ananas darko debić kokos limeta marakuja recept dana samo jedan griz slatki recept tropsko ljeto

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Od automobila do čokolade: Teslin dizajner osmislio novi oblik čokoladnih kapljica

Sljedeći članak :

Akcija #recimoimhvala: malo riječko vjenčanje zasladit će Jasmina Šehić i tim slastičarnice Zvončarnica

Povezani članci

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022
Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Slatkopedija 30 stu 2021
Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Slatkopedija 01 srp 2021
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!