• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Trobojna čokoladna bajka

Trobojna čokoladna bajka

Slatkopedija 19 velj 2018 Recept dana Leave a comment

Kad tjedan započne tmurno moramo ga razvedriti odličnom čokoladnom tortom po receptu naše Mirjane Šmit s bloga Od slatkoga slađe.

Sastojci
Biskvit
  • 3 jaja
  • 50 g šećera
  • 70 g brašna
  • 20 g kakaa
  • Za prelijavanje biskvita
  • 1 dl mlijeka
  • 1 žličica ruma
Tamna krema
  • 3 jaja
  • 30 g šećera
  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 3 listića želatine
  • 2 dl vrhnja za šlag
Mliječna krema
  • 3 jaja
  • 30 g šećera
  • 150 g mliječne čokolade
  • 3 listića želatine
  • 2 dl vrhnja za šlag
Svijetla krema
  • 3 jaja
  • 30 g šećera
  • 150 g bijele čokolade
  • 3 listića želatine
  • 2 dl vrhnja za šlag
Staklena glazura
  • 200 g bijele čokolade
  • 15 g mljevene bijele želatine
  • 1,5 dl zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 100 g šećera
  • 200 g glukoznog sirupa
  • 1 dl vode
  • boja za kolače
Priprema
Biskvit

Bjelanjke sobne temperature umutiti mikserom, dodavati žlicu po žlicu šećera uz neprekidno mućenje. Kuhačom umiješati žumanjke, brašno i kakao te smjesu uliti u namazan kalup za tortu promjera 28 cm. Biskvit peći oko 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Krema

Želatinu preliti vodom (oko 2 dl).

Mikserom pjenasto umutiti jaja i šećer. Smjesu kuhati na pari 5 – 6 minuta ili dok smjesa ne dosegne 72 °C. Skloniti s pare, umiješati čokoladu i otopiti. Malo ohladiti.

Umiješati mikserom otopljenu želatinu i tučeno slatko vrhnje.

Oko biskvita staviti obruč i acetatu foliju te biskvit natopiti mlijekom i rumom. Biskvit preliti tamnom kremom i staviti u zamrzivač dok se priprema druga krema.

Pripremiti drugu kremu isti način. Preliti i hladiti u zamrzivaču dok se priprema iduća krema.

Na isti način pripremiti i treću kremu. Preliti i hladiti u zamrzivaču oko 12 sati, skinuti obruč i preliti staklenom glazurom.

Staklena glazura

Želatinu preliti s nekoliko žlica vode i ostaviti nekoliko minuta.

Kondenzirano mlijeko, izlomljenu čokoladu i želatinu staviti u dublju posudu.

Glukozu, preostalu vodu i šećer kuhati do 103 ˚C te preliti smjesu s čokoladom, mlijekom i želatinom. Nakon nekoliko minuta sve sjediniti štapnim mikserom (pažljivo kako se ne bi stvarali mjehurići). Dodati boju po želji.

Smjesu procijediti kako bi se odstranile moguće grudice. Ohladiti na 32 ˚C i preliti tortu.

Hladnu tortu (iz zamrzivača) staviti na rešetku ili na posudu ispod koje stavimo masni papir. Preliti tortu glazurom pa tortu nakon nekoliko minuta prebaciti na tanjur za serviranje. Hladiti u hladnjaku.

Fotografija: Od slatkoga slađe

[print_link]

blog čokolada čokoladna torta mirjana šmit od slatkoga slađe recept dana slatki recept staklena glazura torta trobojna čokoladna bajka 2018-02-19
Tags blog čokolada čokoladna torta mirjana šmit od slatkoga slađe recept dana slatki recept staklena glazura torta trobojna čokoladna bajka

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Izbor omiljenih slatkih proizvoda

Sljedeći članak :

Međunarodni sajam Promohotel u Poreču

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!