• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Torta s orasima

Torta s orasima

Slatkopedija 11 ruj 2017 Recept dana Leave a comment

Nevena Josipović s bloga BakeCakes poslala nam je recept za tortu s orasima, za koju kaže da je iznimno važno pratiti recept, osobito u pripremi biskvita.

Sastojci
Biskvit
  • 4 cijela jaja
  • 10 žlica tople vode
  • 30 dag šećera
  • 10 dag mljevenih oraha
  • 20 dag glatkog brašna
  • pola praška za pecivo
  • + mlijeko za namočiti biskvit
Krema
  • 7 žlica mlijeka
  • 15 dag šećera
  • 15 dag mljevenih oraha
  • 20 dag maslaca
Priprema
Biskvit

Jaja miksajte 2 do 3 minute. Zatim uz miksanje dodajte vodu, a potom šećer. Nastavite miksati 15 minuta (srednjom brzinom). Zatim dodajte orahe i brašno s praškom za pecivo. Miksajte dok se sve ne sjedini. Okrugli kalup premažite uljem i pospite brašnom pa izlijte smjesu.

Pećnicu prethodno zagrijte na 150°C i pecite kolač na toj temperaturi 20 minuta. Zatim smanjite na 120°C i pecite 25 minuta. Možda će varirati vrijeme zbog razlike u pećnici, ali bitno je da biskvit bude na laganoj temperaturi. Ako ga naglo ispečete on će vam se činiti pečen ali će u sredini ostati “sirov”. Kada je gotov izvadite ga iz kalupa i pustite da se ohladi.

Krema

Mlijeko, šećer i orahe stavite zakuhati. Stalno miješajte s pjenjačom dok ne provrije. Kada zakuha miješajte još pola minute i maknite s vatre.

Krema se mora u potpunosti ohladiti! U ohlađenu kremu dodajte maslac sobne temperature i dobro izradite (izmiksajte) kremu.

Biskvit prerežite tako da dobijete dvije kore. Svaku polovicu OBILNO namočite mlijekom (minimalno s 9 žlica mlijeka).

Polovicom kreme namažite prvu koru pa stavite drugu koru preko kreme. S ostatkom kreme premažite gornju koru, tj cijelu tortu.

Za kraj pospite s orasima i možete ukrasiti s listićima badema! Ostavite u hladnjaku par sati i poslužite.

Fotografija: BakeCakes

[print_link]

bakecakes blog nevena josipović orasi recept dana slatki recept torta torta s orasima 2017-09-11
Tags bakecakes blog nevena josipović orasi recept dana slatki recept torta torta s orasima

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Keksići od bjelanjaka

Sljedeći članak :

Slatke tajne smeđeg šećera

Povezani članci

Donosimo vam dašak jeseni: pripremite tart s ružicama od jabuka

Donosimo vam dašak jeseni: pripremite tart s ružicama od jabuka

Slatkopedija 29 ruj 2023
Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!