• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Torta s bananama

Torta s bananama

Slatkopedija 25 ruj 2020 Recept dana Leave a comment

Novi petak donosi nam novi recept Ane Prše – u ovoj torti odlično su se spojile puding kreme, banane i ganache.

Sastojci
(za kalup promjera 22 cm)
Kore
  • 6 bjelanjaka
  • prstohvat soli
  • 15 žlica šećera
  • 200 g mljevenih blanširanih badema
Krema
  • 700 ml mlijeka
  • 4 žlice šećera
  • 2 burbon vanilin šećera
  • 2 pudinga od vanilije
  • 50 g čokolade 70% kakaa (ako stavljate mliječnu stavite 100 g)
  • 250 g maslaca sobne temperature
Ganache
  • 180 g slatkog vrhnja
  • 220 g gold čokolade (ili u istom omjeru bijele ili mliječne)
I još
  • 2-3 banane
  • sok pola limuna
  • 220 g slatkog vrhnja
  • 50 g mljevenih blanširanih badema (po želji)
Priprema
Kore

Bjelanjke s prstohvatom soli miksati u snijeg postepeno dodajući šećer.

U gotov snijeg, lagano umiješati mljevene bademe.

Smjesu podijeliti u dva kalupa promjera 22 cm (ja koristim papir za pečenje kako bih lakše odvojila kore)  pa peći cca 40 minuta na 160°C na ventilatoru.

Ispečene kore izvaditi i pustiti da se ohlade.

Krema

Pola litre mlijeka staviti kuhati sa šećerima. U ostalih 200 ml mlijeka razmutiti puding. Kada mlijeko zakipi, skloniti s vatre pa u njega umiješati puding. Vratiti na vatru pa miješati dok se ne zgusne.

Pola kreme odvojiti u jednu posudu, a u ostatak umiješajte usitnjenu čokoladu te miješajte dok se ne rastopi.

Obje kreme prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.

Kad su se ohladile, u svaku umiješajte po 125 g maslaca.

Ganache

Stavite vrhnje da zakipi. Čokoladu nasjeckajte. Vrelo vrhnje prelijte preko čokolade. Ostavite nekoliko minuta pa dobro izmiješajte. Ostavite sa strane da se malo ohladi.

Slaganje

Banane ogulite i narežite na kolutiće te pošpricajte limunovim sokom kako ne bi potamnile.

Tortu filajte u kalupu, dovoljno je samo staviti obruč, bez donjeg djela. Obruč možete obložiti i folijom. Na sredinu tanjura za posluživanje nanesite malo kreme pa na njega stavite prvu koru. Na nju nanesite kremu od vanilije pa posložite pola količine banana. Poklopite drugom korom. Na nju nanesite čokoladnu kremu, posložite ostatak banana. Banane lagano utisnite u kremu.

Preko toga lagano ulijte ganache. Ostavite u hladnjaku nekoliko sati da se dobro ohladi.

S ohlađene torte skinite kalup te je omažite slatkim vrhnjem kojeg ste istukli u šlag. U šlag možete po želji umiješati i  mljevene bademe.

Ukrasite po želji.

Fotografije: Ana Prša

ana prša banane ganache gold čokolada puding krema recept dana slatki recept torta 2020-09-25
Tags ana prša banane ganache gold čokolada puding krema recept dana slatki recept torta

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Akcija #recimoimhvala: slastičarnica Cuppedia pripremila tortu za Josipu Pundu: „Dok smo rezali tortu sjetila sam se zbog čega je torta tu“

Sljedeći članak :

Naša najveća tvornica sladoleda pred prodajom

Povezani članci

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022
Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Slatkopedija 30 stu 2021
Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Slatkopedija 01 srp 2021

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!